Button je naštvaný, ale ne zklamaný. Ví, proč nevyhrál

Martin Jůzek, maj
23. 6. 2009 9:55
Jenson Button nechápal, jaktože tolik ztratil

Silverstone - Těšil se, že se na domácí půdě předvede natěšeným fanouškům. Snil o tom, že právě v Silverstone vyhraje už svůj sedmý letošní závod. Jenže to se Jensonu Buttonovi nepovedlo.

A nakonec se britskému pilotovi formule jedna nezdařil ani útok na stupně vítězů.

Při Velké ceně Británie se musel spokojit se šestým místem, což je jeho nejhorší výsledek v této sezoně.

Čtěte více: Vettel ovládl Silverstone, nadvláda Buttona skončila

"Mohli jsme dopadnout ještě hůře," konstatoval Button. V předchozích sedmi závodech vždy dokázal zajet výsledek, který ho katapultoval na stupně vítězů. Předtím nevyhrál jen v Číně, kde skončil třetí.

Tentokráte jej porazila znovu stáj Red Bull. A nejen mladík Sebastien Vettel a jeho kolega Mark Webber. Předstihl ho i Rubens Barrichelo, Felipe Massa a dokonce i Nico Rosberg. Tři body ale podle devětadvacetiletého pilota nejsou málo.

"Nebudu odsud odcházet zklamaný. Ztratil jsem sedm bodů na Vettela, což je důvod ke zklamání, ale znovu připomínám, že jsem získal deset bodů, když on v Monaku havaroval," vysvětlil lídr průběžného pořadí.

Čtěte také: Přemožitel Buttona Vettel: Rozhodně to nebylo snadné

Během samotné Velké ceny ale tak klidný nebyl a naštvání přetrvalo.

"Kvůli několika důvodům jsem nemohl předvést optimální výkon," zlobil se Button po skončení závodu. Několik kol před cílem si rádiem stěžoval na to, že mu nedostatečně zahřáté pneumatiky nedovolí předjíždět.

V kvalifikaci si vyjel šestou pozici a předpovídal, že pro lepší výsledek se musí na ostrovech oteplit. To se nestalo.

"Konkurence nás převálcovala kvůli tomu, že o víkendu tu byla strašná zima. Slunce vyšlo až potom, co jsme dojeli. Díky za britské počasí," poznamenal se sarkasmem v hlase muž, kterému na tribunách fandilo 120 tisíc diváků.

Jenson Button poté dodal, že příště (za necelé tři týdny v Německu) se něco takového nesmí opakovat.

"Soupeři byli hodně rychlí a vedení, které mám (pozn. 23 bodů na Barrichella), už nevypadá tolik pohodlně. A my bychom neměli bojovat o třetí, čtvrté místo. Já potřebuji dál bojovat o vítězství," uzavřel.

 

Právě se děje

Další zprávy