Ferrari bez Räikkönena? Možná dříve, než se čekalo

maj
26. 7. 2008 12:33
Kimi Räikkönen má smlouvu do roku 2009
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen | Foto: Reuters

Berlín - Fanoušci Ferrari, zbystřete pozornost. Kimi Räikkönen začíná uvažovat, čím se bude v dalších letech zabývat. Finský pilot italské stáje z Maranella má smlouvu do roku 2009 a je dost možné, že poté ve formuli jedna skončí.

Osmadvacetiletý pilot se v kokpitu rychlých vozů pohybuje od roku 2001. A spekuluje se o tom, že mu již došla motivace.

V loňském roce poprvé v kariéře ovládl celkové pořadí šampionátu. Teď však podle německých médií přichází o chuť k dalšímu závodění. Sice tvrdí, že dodrží smlouvu, ale hned dodává, že vůbec neví, co bude potom.

"Nemám náladu, abych to vysvětloval. Až se rozhodnu, dozvíte se to," vzkazuje Räikkönen na internetových stránkách Ferrari.

Celou debatu o jeho budoucnosti rozvířily výsledky z posledních týdnů. Čtvrté místo ve Velké Británii a Šestá příčka v Německu, to bylo zklamání i pro něho samotného. Potom se ho na Hockenheimu zeptal jeden z novinářů na to, kdy plánuje odejít.

"Nepospíchám s vyjádřením, kdy skončím," reagoval finský jezdec.

Čtěte také: Ferrari se trápí. McLaren je rychlejší, uznal Räikkönen

Ve Ferrari působí druhým rokem, celkem však ve formuli 1 tráví osmou sezonu. Variant, co bude dál, proto moc není. Jako pravděpodobné vypadají jen dvě. Ještě letos prodlouží svůj kontrakt u Ferrari. Nebo opravdu skončí.

Přestup do jiné stáje zatím není reálný už z toho důvodu, že Räikkönen nemá v italském týmu problémy a je pořád na vrcholu. Ostatně do McLarenu se těžko vrátí a kde jinde by našel srovnatelné podmínky?

Jak sám uvedl v rozhovoru pro server auto-motor-sport.de, nyní je spokojený. "Ferrari se o mě stará výborně. Vědí tam, co mám rád a co naopak ne. Mnohem lépe se mi dýchá," odpověděl na otázku, zda se cítí lépe než před dvěma roky.

Pokud by ale opravdu ze světa formule jedna odešel, jako v případě Michaela Schumachera by to nebylo nadobro.

"Celý život jsem zasvětil motorismu. Nemám myšlenky na něco jiného," vysvětlil s tím, že kdyby se nedostal mezi motoristickou elitu na okruhu, zřejmě by zamířil do rallye, kterou ostatně jezdí jeho bratr.

 

Právě se děje

Další zprávy