V Německu můžeme získat double, věří Hamilton

rou
19. 7. 2008 23:00
Vítěz kvalifikace je překvapený, jak je MS vyrovnané
Lewis Hamilton mává divákům po svém vítězství v kvalifikaci na GP Německa.
Lewis Hamilton mává divákům po svém vítězství v kvalifikaci na GP Německa. | Foto: Reuters

Hockenheim - Na poslední chvíli ukořistil Lewis Hamilton pole position pro Velkou cenu Německa formule jedna.

Felipeho Massu odsunul z prvního místa jen několik vteřin před koncem sobotní kvalifikace, ale věří, že spolu se třetím Heikkim Kovalainenem mohou získat v Hockenheimu pro McLaren double.

"Byl to dobrý den," konstatoval britský pilot po úspěšné kvalifikaci. "Jsem hodně spokojený s tím, co se nám povedlo, ale dneska se nerozdávají body," varuje před přílišným uspokojením.

"To přijde až zítra. A Heikki a já uděláme všechno pro to, abychom dosáhli na první dvě příčky," prohlásil odhodlaně Hamilton.

Lewis Hamilton s McLarenem vyhrál sobotní kvalifikaci na VC Německa.
Lewis Hamilton s McLarenem vyhrál sobotní kvalifikaci na VC Německa. | Foto: Reuters
Čtěte více:
Hamilton září. Porazil Massu a vybojoval pole position
Trénink nerozhoduje. Ferrari Hamiltonův náskok nestraší

Třiadvacetiletý jezdec McLarenu měl nakonec na rivala z Ferrari náskok dvě desetiny vteřiny, ale mohl by prý zajet i rychleji.

"Abych byl upřímný, to moje poslední kolo bylo docela šťastné," připustil.

"Šlo to jako po másle. První kolo ve třetí části kvalifikace jsem měl dobře našlápnuto, pak ale vyvěsili žluté vlajky v zatáčce číslo 12, kam se Heikki nevešel. Musel jsem být opatrný, a tak jsem trochu ztratil," popisoval Hamilton.

"Věděl jsem, že to ve mně je, a věděl jsem, že rychlost mi nechybí. Mohl jsem jet i rychleji, kdyby bylo potřeba, takže to bylo v pohodě," pokračoval vítěz Velké ceny Velké Británie.

I když to vypadá, že nová vylepšení stříbrného monopostu McLaren pozvedla před rivaly z Maranella, Hamilton stále zůstává s myšlenkami na titul na zemi.

"Je to hodně těsné. Jsem překvapený, jak blízko všechny týmy jsou... Je to o desetinkách. Cítím, že máme rychlost, takže se musíme dál posouvat kupředu," dodává jeden z trojice mužů dělících se o vedení v celém šampionátu.

 

Právě se děje

Další zprávy