Ferrari vládlo kvalifikaci. Hamilton vyjede třináctý

Red Spo
21. 6. 2008 15:53
1. Räikkönnen, 2. Massa, 3. (13.) Hamilton
Jak si povede v neděli vítěz kvalifikace Kimi Räikkönen?
Jak si povede v neděli vítěz kvalifikace Kimi Räikkönen? | Foto: Reuters

Magny-Cours - Velmi vyrovnaná byla sobotní kvalfikace na Velkou cenu Francie. Nakonec se nejvíce dařilo oběma vozům Ferrari, které v neděli odstartují z první řady. Hned za nimi skončil Lewis Hamilton.

Britský jezdec McLarenu ovšem nemůže počítat se třetím místem, jelikož právě na okruhu v Magny-Cours pyká za nehodu z Kanady. Tehdy naboural do Kimiho Räikkönena, kvůli čemuž byli oba piloti ze závodu vyřazeni.

Nyní si už Hamilton dával pozor, ale s opatrnou jízdou (a relativně velkou ztrátou) nemůže být spokojen. Znamená to, že do zítřejšího podniku vystartuje až ze třinácté pozice. Bude proto hodně zajímavé sledovat, jak se s penalizací vypořádá.

Čtěte také: Francie? Tam přijde obrat, věří Räikkönen. Jako loni

Kvalifikaci vyhrál Fin Räikkönen, za ním skončil Brazilec Felipe Massa. Až ze šestého místa vystartuje lídr šampionátu Robert Kubica na BMW. Do nejlepší desítky se vešel i devátý Glock a desátý Picquet, vítěz posledního měřeného tréninku.

Spokojený bude i vítěz jednoho z pátečních tréninků, Fernando Alonso na Renaultu. Francouzská stáj dlouho řešila, zda "nevypustit" sezonu a nevěnovat se více vývoji nového monopostu. Třetí startovní pozice španělského pilota by mohla být odpovědí.

Výsledky kvalifikace (bez Lewise Hamiltona):
1. Räikkönen (Fin./Ferrari) 1:16,449
2. Massa (Braz./Ferrari) 1:16,490
3. Alonso (Šp./Renault) 1:16,840
4. Trulli (It./Toyota) 1:16,920
5. Kovalainen (Fin./McLaren-Mercedes) 1:16,944
6. Kubica (Pol./BMW-Sauber) 1:17,037
7. Webber (Austr./Red Bull) 1:17,233
8. Coulthard (Brit./Red Bull) 1:17,426

 

Právě se děje

Další zprávy