McLaren prý pustí Alonsa, nesmí ale mezi špičku

rav
1. 11. 2007 14:00
Španělský jezdec má jít do Williamsu nebo Red Bullu
Bude se Fernando Alonso příští rok radovat v barvách McLarenu, nebo zamíří jinam?
Bude se Fernando Alonso příští rok radovat v barvách McLarenu, nebo zamíří jinam? | Foto: Reuters

Londýn - Osud dvojnásobného mistra světa F1 Fernanda Alonsa v McLarenu je stále nejistý. S nejnovějšími spekulacemi přišly stránky paddocktalk.com s odvoláním na španělský list Diario As.

Podle jeho informací je boss týmu Ron Dennis ochotný Španěla pustit. Ale ne jen tak někam, klade si zásadní podmínky.

Ve středu se sešel s pilotovými zástupci a oznámil jim, že si nepřeje, aby 26letý závodník odešel do nějaké špičkové stáje. Naopak je ochoten posvětit jeho odchod do některého ze soukromých týmů. V první řadě jmenoval Williams a Red Bull.

Varianta Ferrari padla, Alonso jednou nohou v Renaultu - čtěte ZDE

Další jednání mají pokračovat v nejbližších dnech, ale podle zpráv deníku Diario As jsou u ledu varianty odchodu do továrních stájí jako je Ferrari, Renault, Honda nebo Toyota.

Ostatně Ferrari už před Velkou cenou Brazílie na místě dvojky potvrdilo Felipe Massu, čímž Alonsovi důrazně zabouchla vrata.

Jeho manažer Luis Garcia Abad pro list The Guardian však veškerá jednání popírá. "Lidé toho říkají hodně, asi vědí víc než já," uvedl ironicky.

SPECIÁL: Drama formule jedna určilo šampiona Räikkönena - čtěte ZDE

Zvěsti o možném odchodu třetího muže letošního šampionátu do Red Bullu však posílily informace italského listu Gazzetta dello Sport.

Podle něj by příchod Alonsa do tohoto týmu mohl zmařit návrat technického ředitele Rosse Brawna do Ferrari.

Zkušený stratég by totiž dal přednost týmu rakouského nápojového magnáta Dietricha Mateschitze s dvojnásobným mistrem světa v kokpitu jeho vozu.

 

Právě se děje

Další zprávy