Černý začátek slavného Dakaru: Také Loprais končí!

Sport Sport, Red Spo, ČTK
4. 1. 2010 16:26
Loprais měl být původně na startu 3. etapy
Aleš Loprais na Dakaru končí
Aleš Loprais na Dakaru končí | Foto: Loprais Tatra team

Buenos Aires - Tak to je smůla: Dva české kamiony, které měly na slavné Rallye Dakar bojovat o nejvyšší místa, skončily svůj boj hned na začátku závodu. Dalším odstoupivším je pilot Tatry Aleš Loprais.

Po úvodní etapě druhý muž průběžného pořadí své kategorie pořádně zamotal hlavy svým fanouškům.

Nikdo totiž netušil, co se mu v další části závodu stalo. Teď je jasno: poškodil vůz a byl nucen z legendární soutěže odstoupit.

"Asi při devadesátce jsme měli defekt pneumatiky a museli jsme nedobrovolně opustit pistu. Poškození vozidla jsou v místních podmínkách neopravitelná," vzkázal Loprais. Hlavním problémem by měl být o kamení poškozený podvozek.

Čtěte dále: Tomeček na Dakaru končí, hned po startu havaroval

Loprais havaroval v neděli odpoledne, podle internetové stránky soutěže přibližně na 140. km etapy, přičemž problémy měl už o několik kilometrů dříve. Posádka Loprais Tatra nakonec vůz opravila a dojela do cíle, kde však z rallye odstoupila.

Synovec šestinásobného vítěze dakarské rallye Karla Lopraise nedokončil soutěž podruhé za sebou. Loni jej zastavily technické problémy. Letos přitom myslel na stupně vítězů.

"Jeli jsme vyloženě o zlato, ale bohužel to nevyšlo, takže ten dakarský vavřín na nás bude muset počkat. Nevadí. Jdeme dál," řekl serveru tn.cz devětadvacetiletý jezdec, který v roce 2007 skončil na třetím místě.

V kategorii kamionů odstoupil už druhý český tým. Hned v první etapě měl nehodu Tomáš Tomeček.

 

Právě se děje

Další zprávy