MS v rallye jde do finále. Zatím má blíže k titulu Loeb

ČTK ČTK, Red Spo
23. 10. 2009 17:05
Sébastien Loeb je v Britské rallye před Hirvonenem
Sébastien Loeb
Sébastien Loeb | Foto: Reuters

Cardiff - První etapu Britské rallye vyhrál Francouz Sébastien Loeb s citroënem a má momentálně blíž k titulu mistra světa než Fin Mikko Hirvonen s fordem, který je v poslední soutěži sezony zatím druhý.

Na šampiona z uplynulých pěti let ztrácí po šesti rychlostních zkouškách 5,3 sekundy.

Loeb vyhrál v úvodní etapě čtyři měřené úseky, zbylé dva ovládl jeho rival, který vede klasifikaci mistrovství světa s náskokem jednoho bodu.

Čtěte také: V Katalánské rallye vládnou Citroeny. Vede Loeb

Pětatřicetiletý Francouz musí k zisku šestého titulu za sebou Hirvonena porazit a získat alespoň bod. Jejich souboj je zatím velmi vyrovnaný, Loeb získal v průběhu prvního dne soutěže na finského jezdce náskok maximálně necelých devět sekund.

Třetí až páté místo patří jezdcům na voze Citroën C4. Třetí Nor Petter Solberg ztrácí na Loeba přes 40 sekund, za ním následují Španěl Dani Sordo a Francouz Sébastien Ogier.

Na čtrnáctém místě průběžného pořadí se drží Martin Prokop, který ve velšských lesích bojuje o konečné druhé místo v hodnocení produkčních vozů. V redukovaném pořadí této kategorie je třetí. Martin Semerád je osmnáctý, mezi produkčními vozy pátý.

 

Právě se děje

Další zprávy