KHL v Praze. O2 arena prozatím odmítla podmínky HC Lev

Zdeněk John
25. 4. 2012 19:30
Lev stále nemá jistotu, kde bude hrát v Praze KHL
Slavia je domácí tým v O2 areně, což je pro jednání o KHL v Praze velká komplikace.
Slavia je domácí tým v O2 areně, což je pro jednání o KHL v Praze velká komplikace. | Foto: Eduard Erban

Praha - Společnost Bestsport, která provozuje pražskou O2 arenu, odmítla nabídku předloženou majitelem HC Lev, prvního českého klubu v ruské KHL. Jednání o tom, že by Lev hrál v aréně, ještě nezkrachovala, ale dostávají se do časové tísně. Inspekce z KHL má dorazit už příští týden.

Podle informací, které o vyjednávání mezi klubem a halou má Aktuálně.cz, se jako největší problém neobjevila cena, ale velikost ledové plochy a přítomnost dalšího týmu v aréně, tedy extraligové HC Slavie Praha.

"Jednání nebyla doposud ukončena. Na první nabídku s návrhem podmínek pronájmu O2 areny pro potřeby KHL, kterou předložil Bestsport, reagoval klub HC LEV kontranabídkou. Představenstvo Bestsportu došlo k závěru, že ji v této podobě nemůže přijmout," sdělil Aktuálně.cz šéf Bestsportu Richard Benýšek.

Slavia má v aréně podepsanou smlouvu jako domácí tým až do roku 2024. Má podle ní právo první volby termínů a nechce se ho zadarmo vzdát. Navíc Růžičkův tým hraje svá utkání na úzkém kluzišti (26 metrů), zatímco KHL má v reglementu širší evropský rozměr (připouští rozměr od 26 do 30 metrů).

HC Lev vydal ve středu prohlášení, že rozměry plochy mu vyhovují jak v O2 aréně, tak v holešovické hala, kde nastupuje Sparta.

"Jednání nadále probíhají. Rozhodnou ve výsledku pouze podmínky, jaké nám budou nabídnuty. Rozměry hřiště nám vyhovují v obou pražských arénách. Jakmile bude vše definitivně dohodnuto, vydáme oficiální tiskovou zprávu," uvedl spolumajitel HC Lev Jan Musil.

Lev chce široké kluziště

HC Lev šel do jednání s O2 arenou s požadavkem, aby byl domácím týmem. Podle provozovatele haly to může přinést potíže s termínovou listinou, majitelé Lva však předpokládají, že v aréně mohou být dva týmy se statusem domácího: Slavia i Lev.

HC Lev má jako pojistku podepsanou smlouvu se Spartou. Majitelé HC Lev a Sparty už oznámili dohodu o spolupráci, v tiskovém prohlášení se mluvilo o technickém zázemí a trénincích. Podle informací Aktuálně.cz slíbila Sparta majitelům Lva, že jim může poskytnout halu v některých případech i pro jeho zápasy. "Dobrý podnikatel počítá se všemi možnostmi," nepřímo tuto možnost potvrdil majitel Sparty Antonín Charouz.

Další, dosud smluvně nepodchycenou variantou, je Liberec.

Sparta zatím v extralize

V holešovické Tipsport aréně je sice kluziště široké. Domácím týmem je tu Sparta a i ta - alespoň prozatím to platí - bude hrát příští sezonu v extralize. I tady mohou vznikat termínové konflikty. KHL má vždy pevně stanovený termínový kalendář, v extralize jsou přesuny zápasů běžnější.

KHL má v porovnání s extraligou mimořádné požadavky, které prodražují pořádání zápasů. Například na pořadatelskou službu, ochranku a další. "Ostraha při zápasech KHL je srovnatelná se zápasy reprezentace," řekl Aktuálně.cz  zdroj seznámený detailně s podmínkami zápasů KHL.

 

Právě se děje

Další zprávy