Červenka pomohl gólem k postupu Omsku do čtvrtfinále

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
5. 3. 2012 17:15
Amur-Omsk 1:3 (Růžička 1+0 - Červenka 1+0, Škoula 0+1)

Chabarovsk - Hokejisté Omsku postoupili už po čtvrtém zápasu do čtvrtfinále KHL. V zápase na ledě Chabarovsku zvítězili 3:1, k čemuž jedním gólem opět přispěl Roman Červenka.

Šestadvacetiletý útočník se tak trefil ve všech čtyřech zápasech osmifinálové série a významnou měrou přispěl k výhře 4:0 na zápasy.

Červenka zvyšoval v 9. minutě po přihrávce Martin Škoula na 2:0, a přestože ve 22. minutě snížil nejproduktivnější hráč loňského play off extraligy Martin Růžička, pojistku na postup Omsku dal v 38. minutě Averin.

Čtěte také:
Kvapil poslal dvěma góly Dynamo Moskva do čtvrtfinále KHL

Vedle Růžičky tak sezona skončila pro Jakuba Petružálka a v současné době zraněného Petra Vránu.

Trefil se i český útočník Čeljabinsku Jan Bulis, který pomohl nejlepšímu týmu po základní části gólem a dvěma asistencemi k výhře 6:3 v Chanty Mansijsku. Traktor se ujal vedení v sérii 3:1 a postupu může rozhodnout už v příštím zápase na domácím ledě.

Stejně je na tom i Kazaň, která díky gólu Josefa Straky zvítězila na ledě Ufy 3:0. Blízko konce sezony je naopak jeden z adeptů na titul Magnitogorsk, který prohrál na ledě Barysu Astana 1:4. Ta se rovněž ujala vedení 3:1 na zápasy.

Výsledky:

Chabarovsk - Omsk 1:3 (Růžička 1+0 - Červenka 1+0, Škoula 0+1), konečný stav série 0:4, Barys Astana - Magnitogorsk 4:1, stav série 3:1, Chanty Mansijsk - Čeljabinsk 3:6 (za hosty Bulis 1+2), stav série 1:3, Ufa - Kazaň 0:3 (Straka 1+0), stav série 1:3.

 

Právě se děje

Další zprávy