Souboj českých trenérů v KHL vyhrál Sýkorův Minsk

ČTK ČTK
27. 9. 2011 20:58
Petrohrad-Minsk 3:4 sn (Irgl 2+0, Krajíček a Pivko 0+1)
Petrohrad Miloše Říhy vybojoval jen bod
Petrohrad Miloše Říhy vybojoval jen bod | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Moskva - Až samostatné nájezdy rozhodly v KHL souboj týmů vedených českými trenéry a z vítězství 4:3 se nakonec radoval Marek Sýkora s Dinamem Minsk, který ukončil dosavadní neporazitelnost domácího Petrohradu s Milošem Říhou.

Vyrovnávacím gólem v závěru třetí třetiny a pak i proměněným nájezdem se o to zasloužil český útočník Zbyněk Irgl. Po asistenci si připsali i jeho spoluhráči Lukáš Krajíček a Libor Pivko.

Čtěte také:
Čechov tentokrát hráče Omsku nemlátil. Červenka dal gól

Petrohrad s Jakubem Štěpánkem v brance vedl už 3:1 a směřoval v pátém zápase k pátému vítězství. V polovině poslední třetiny ale český gólman nestačil na střelu Geoffa Platta po Krajíčkové asistenci a dvě a půl minuty před koncem Irgl po Pivkově přihrávce vyrovnal.

Po bezbrankovém prodloužení Irgl překonal Štěpánka hned při prvním nájezdu, zatímco domácí Petr Průcha na Andreje Mezina nevyzrál. Při dalším nájezdu hostů Štěpánka, držitele ocenění pro nejlepšího brankáře uplynulého týdne KHL, nahradil Ilja Ježov, ale Platt překonal i jeho a hosté se po dalším úspěšném zákroku Mezina mohli radovat z bodu navíc.

Kontinentální hokejová liga:

Nižnij Novgorod - Čeljabinsk 2:5
Petrohrad - Dinamo Minsk 3:4 po sam. nájezdech (za hosty Irgl 1+0 a rozhodující nájezd, Krajíček a Pivko oba 0+1)
Atlant Mytišči - Jekatěrinburg 2:0

 

Právě se děje

Další zprávy