Hokejisté Jaroslavle nebudou hrát letošní ročník KHL

ČTK ČTK
10. 9. 2011 11:00
Do soutěže se chce klub vrátit v příští sezoně
Do soutěže se chce klub vrátit až v příští sezoně
Do soutěže se chce klub vrátit až v příští sezoně | Foto: Reuters

Jaroslavl - Hokejisté Lokomotivu Jaroslavl nebudou podle slov prezidenta klubu Jurije Jakovleva startovat v nadcházejícím ročníku Kontinentální ligy. Do soutěže se klub, jehož většina hráčů ve středu zahynula při letecké katastrofě, chce vrátit v sezoně 2012/13.

"Našim hlavním cílem je nyní pomoct rodinám a až pak obnovovat tým," uvedl Jakovlev pro Sovětskij Sport. "Na to ale potřebujeme čas a lidi. Proto se chceme do KHL vrátit až v dalším roce. Je to naše pevné rozhodnutí," řekl Jakovlev.

Prakticky kompletní tým Lokomotivu zahynul při středeční tragické letecké nehodě. Mezi oběťmi jsou i tři čeští reprezentanti Karel Rachůnek, Josef Vašíček a Jan Marek.

Rozhodnutí vedení klubu podpořil i zástupce hlavního sponzora nebo gubernátor jaroslavlské oblasti Sergej Vachrukov.

Čtěte také:
Ledový palác v Jaroslavli se loučil se zesnulými hráči
Ostatky zesnulých českých hokejistů už jsou v Česku
Jaroslavli se do kádru přihlásil i hvězdný Alexej Jašin
Český konzul: Hokejisty identifikovali lidé z klubu

"Duch Lokomotivu se tvořil roky a my uděláme vše proto, aby byly tradice, na které jsou lidé z Jaroslavle právem hrdí, obnoveny. Uděláme vše proto, aby nový Lokomotiv dosáhl předchozích výšek," řekl Vachrukov.

V minulých dnech přitom zástupci KHL i ruské federace ujišťovali veřejnost, že udělají vše proto, aby tým Jaroslavle startoval už v této sezoně KHL. Jednotlivé kluby deklarovaly, že jsou připraveny tragédií postiženému mužstvu pomoct a uvolnit do Jaroslavle své hráče.

Ruská média dokonce již sestavovala kádr z bývalých hráčů Jaroslavle a odchovanců klubu, kteří momentálně působí v jiných týmech či jsou bez angažmá.

Řada z nich potvrdila, že je připravena do klubu se vrátit. Na druhou stranu ale někteří poukazovali na skutečnost, že by bylo psychicky velmi náročné dres Lokomotivu krátce po nehodě oblékat.

Vedení KHL mezitím po dohodě s jednotlivými kluby rozhodlo, že první zápas nové sezony, ve kterém se vždy utkávají finalisté předešlého ročníku, se od nynějška bude hrát jako Pohár Lokomotivu.

Poprvé se o něj utkají již v pondělí Ufa a Atlant Mytišči, jejichž souboj byl ve středu v důsledku letecké katastrofy předčasně ukončen.

 

Právě se děje

Další zprávy