Rachůnek vede Jaroslavl do semifinále a má další rekord

ČTK ČTK
14. 3. 2011 22:25
Rachůnek 1+1, Vašíček a Marek 0+1

Moskva - Obránce Karel Rachůnek skóroval v play off Kontinentální hokejové ligy v šestém utkání za sebou, čímž vytvořil už druhý rekord soutěže.

Jaroslavl dnes i díky němu vyhrála v Rize 6:2 a vede ve čtvrtfinálové sérii 3:1 na zápasy.

Jedno vítězství dělí od postupu do semifinále také Petrohrad, který v souboji českých trenérů otočil zápas na ledě Atlantu Mytišči a vyhrál 2:1 v prodloužení.

Čtěte také:
Omsk díky Červenkovi snížil stav série s Magnitogorskem
K vítězství Jaroslavli gólem přispěli všichni tři Češi

Úřadující mistr světa Rachůnek už v minulém zápase překonal rekord play off, když jako první obránce nasbíral ve vyřazovací části sedm branek. Aktuálně nejlepší střelec bojů o Gagarinův pohár dnes svou bilanci ještě vylepšil a šestým gólem v šestém utkání za sebou předčil o jeden zásah dosavadní rekordmany ruské soutěže Pavla Dacjuka (z ročníku 2004/2005), Alexeje Morozova a Vladimira Vorobjova (2005/2006) a Mattiase Weinhandla (letos).

Rachůnek dnes svou trefou uzavřel ve 47. minutě skóre utkání, v kterém si připsal také jednu asistenci a s deseti body je v kanadském bodování play off třetí za klubovými spoluhráči Slovákem Pavolem Demitrou (3+13) a Josefem Vašíčkem (6+9). Český útočník dnes přihrál Demitrovi v 3. minutě na úvodní branku zápasu, v němž Lokomotiv vedený koučem Vladimírem Vůjtkem dokráčel jistě za vítězstvím.

Naopak obrovské drama se odehrálo v Mytiščích. Domácí vedli od 7. minuty i díky asistenci Jana Marka, kterého kouč Miloš Říha v předchozích dvou zápasech vyřadil ze sestavy. Jakuba Štěpánka v brance Petrohradu překonal v přesilovce tečí Eduard Lewandowski. V závěru třetí části promarnil šanci zvýšit na 2:0 při sólovém úniku Jan Bulis a dvanáct sekund před sirénou hosté v power play vyrovnali. Denis Denisov se trefil parádně od modré čáry přes chumel hráčů přesně do levého horního rohu branky. O třetí výhře svěřenců Václava Sýkory v sérii pak rozhodl v 79. minutě sedmatřicetiletý Sergej Brylin.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy:

Západní konference - 4. zápasy:
Atlant Mytišči - Petrohrad 1:2 v prodl. (za domácí Marek 0+1), stav série 1:3, Dinamo Riga - Jaroslavl 2:6 (za hosty Rachůnek 1+1, Vašíček 0+1), stav série 1:3.

 

Právě se děje

Další zprávy