Hašek a Červenka byli v Rusku vyhlášeni hráči týdne

ČTK ČTK
24. 1. 2011 16:14
Hašek má šestou nulu, Červenka nejlepším střelcem
Spengler Cup: Dominik Hašek: Spartak - Kanada
Spengler Cup: Dominik Hašek: Spartak - Kanada | Foto: Reuters

Moskva - Brankář Dominik Hašek ze Spartaku Moskva a útočník Roman Červenka z Omsku byli vyhlášeni nejlepšími hráči na svých postech za uplynulý týden KHL. Hašek, který v sobotu oslaví šestačtyřicáté narozeniny, se dočkal ocenění podruhé v sezoně, když měl podobně vydařené období před dvěma týdny. Červenka byl vybrán v anketě už potřetí, naposledy na přelomu října a listopadu.

Hašek v uplynulém týdnu vychytal ze tří zápasů dvě výhry, měl úspěšnost zákroků 96,9 procenta a v neděli proti Magnitogorsku si připsal už šesté čisté konto v sezoně. Vyrovnal se tak vedoucím Konstantinovi Barulinovi z Atlantu Mytišči, s úspěšností 91,5 procenta je celkově osmnáctý a s průměrem 2,47 obdržené branky na zápas mu patří šestnáctá pozice.

Čtěte také:

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru s Detroitem, olympijský vítěz z Nagana a držitel řady ocenění v NHL opět dokazuje po slabším startu do soutěže své kvality. "Spartak zažívá složitou sezonu, pořád se tady střídali trenéři, vedení někoho vylučovalo, mužstvo si na sebe pomalu zvykalo. Teď si to konečně sedlo a máme jistotu. I mně to prospělo," řekl Hašek v rozhovoru pro Hospodářské noviny. Věk Haška, který loni dovedl k titulu Pardubice, nijak nelimituje. "Musím to zaklepat, všechno v pořádku. Můžu trénovat úplně normálně," prohlásil.

Nejlépe střílí, jako v extralize

Červenka si ve třech zápasech připsal osm bodů za čtyři branky a stejný počet asistencí. Všechny tři duely pětadvacetiletá předsezonní posila Avangardu z pražské Slavie rozhodla vítěznou trefou. Červenka ovládá s 28 góly tabulku střelců KHL o dva před Norem Patrickem Thoresenem z Ufy. Se šesti vítěznými góly se dělí o vedení s další čtveřicí hráčů a v produktivitě mu patří s 55 body z 45 zápasů čtvrté místo.

Červenka těží i ze spolupráce s Jaromírem Jágrem, která podle něj klape nejlépe od doby, kdy se dali dohromady v národním týmu. "Dáváme góly, což je hlavní měřítko. A je to i ten důvod, proč jsme tady. Naše práce je, abychom rozhodovali zápasy. Což se, naštěstí, v poslední době docela daří," řekl Červenka.

 

Právě se děje

Další zprávy