Jágr na Haška nevyzrál. Omsk přesto Spartak porazil

Ivo Pospíšil
11. 9. 2010 13:25
Avangard Omsk - Spartak Moskva 4.3
Jaromír Jágr se neprosadil, Omsk ale přesto vyhrál
Jaromír Jágr se neprosadil, Omsk ale přesto vyhrál | Foto: www.khl.ru

Omsk - Ostře sledovaný souboj českého brankáře Dominika Haška a Jaromíra ve druhém kole Kontinentální hokejové ligy skončil radostněji pro útočníka Avangardu Omsk.

Sibiřský celek totiž celkem čtyřikrát překonal ex-pardubického gólmana, a nakonec přestřílel Spartak Moskva 4:3.

Čtěte také:
Hašek: Ať mi dá Jarda dva góly, jenž když vyhrajeme
Hašek zvládnul svou premiéru v KHL na výbornou
Moskvou znělo: Gašek, Gašek. Hrdina se chystá na Jágra

Byl to zápas, v němž ani jeden z týmů nedokázal příliš dlouho držet své vedení. Až na rozhodující trefu domácího Kaljužného, který dopravil do sítě předchozí vyraženou ránu Martina Škouly, nedokázal celek z hlavního města zareagovat.

I ten v zápase ale dvakrát vedl. Poprvé hned po čtrnácti minutách hry, kdy se prezentoval nekompromisní ranou slovenský bek Jaroslav Obšut. Když pak za dalších jednatřicet vteřin vyrovnal Popov, naskytla se hostům ještě jedna šance na začátku druhého dějství.

Jágr mohl výhru pojistit. Prázdnou bránu ale netrefil

Prsty v tom měl paradoxně Jaromír Jágr, jenž fauloval v samostatném úniku Junkova a rozhodčí nařídil trestné střílení. K němu se rozjel sám postižený a Spartak znovu vedl. Tentokrát se ale z příznivého stavu těšil jen sedmadvacet sekund. To totiž okamžitě srovnal po Popovově přihrávce Peršivin.

Právě Popov na obranu Spartaku i Dominika Haška platil. V sedmatřicáté minutě dokonce překonal zkušeného gólmana podruhé v zápase, ale ani Omsk se z vedení dlouho netěšil. Moskevský klub vrátil do hry ještě do druhé přestávky další Slovák Branko Radivojevič.

Rozhodnutí proto padlo až na začátku třetí části, kdy hned po třinácti odehraných vteřinách našlápl Škoula, jehož pokus ještě Hašek zneškodnil, proti okamžité dorážce Kaljužného byl ale krátký. V závěru se pak mohl prosadit i Jágr, ale jeho střela při power play odkrytou branku minula.

Výsledek:

Avangard Omsk - Spartak Moskva 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)

 

Právě se děje

Další zprávy