HC Lev letos KHL hrát nebude. Přijetí zhatily průtahy

Red Spo, ČTK
28. 7. 2010 19:05
Působení týmu HC Lev v KHL neschválila rada ředitelů

Moskva - Hokejový klub HC Lev se sídlem v Popradu nebude v ročníku 2010/11 hrát v Kontinentální lize.

Rada ředitelů KHL kvůli průtahům ze strany slovenského svazu a blížícímu se startu sezony působení Lva v soutěži ve středu zamítla. Uvedl to oficiální web ligy.

V pondělí výkonný výbor slovenského svazu rozhodl, že HC Lev musí předložit potvrzení o členství v Ruské hokejové federaci a žádost Ruské hokejové federace o souhlas odehrát zápasy KHL v sezoně 2010/11 na Slovensku. Poté měli slovenští funkcionáři 18. srpna rozhodnout, zda tým bude skutečně hrát KHL v Popradu.

Čtěte také:
HC Lev odtajnil kádr. Trénuje s ním i Janeckého syn
HC Lev začal trénovat. Povolení však stále nedostal
Hradec v KHL? Náš souhlas není jistý, říká člen SZLH

Ruská strana však se středu označila nové slovenské podmínky za neopodstatněné a blokující "civilizované řešení" situace. Podle vedení ligy už nelze dál setrvávat v nejistotě, kolik týmů vlastně bude v příštím ročníku KHL působit. Proto Rada ředitelů rozhodla, že v sezoně 2010/11 HC Lev v soutěži hrát nebude, může se však po splnění všech náležitostí ucházet o start v následujícím ročníku 2011/12.

Kam patří HC Lev? Asi nikam

Hlavním problémem podle všeho bylo, že tým s azylem v Popradu a původním názvem Lev Hradec Králové není členem žádné hokejové federace. Po nesouhlasu českého svazu rozhodl i výkonný výbor SZLH, že pod křídly slovenského svazu rovněž být nemůže. Člen výkonného výboru ruské hokejové federace Alexandr Stěblin ve středu naznačil, že HC Lev prakticky nelze za současného stavu zaregistrovat ani v Rusku.

"Podle regulí mezinárodní federace IIHF mohou být mužstva, která hrají soutěž s takovým týmem, diskvalifikována a nejen klubům, ale i jejich hráčům by mohl být zakázán start na všech soutěžích pořádaných pod hlavičkou IIHF," doplnil Stěblin.

HC Lev přitom na počátku týdne zahájil v Popradu přípravu. Pod vedením trenérů Miloslava Hořavy a Radima Rulíka se na sezonu připravovalo 22 hráčů. HC Lev už zveřejnil i program přípravných zápasů.

 

Právě se děje

Další zprávy