Hokejista Irgl mění působiště. Odchází do Mytišči

ČTK ČTK, Red Spo
27. 7. 2010 13:05
Zbyněk Irgl měl při opouštění Jaroslavle problémy
Český útočník Zbyněk Irgl se raduje ze svého vítězného gólu ve čtvrtfinále mistrovství světa proti Rusku.
Český útočník Zbyněk Irgl se raduje ze svého vítězného gólu ve čtvrtfinále mistrovství světa proti Rusku. | Foto: Reuters

Mytišči - Český hokejový útočník Zbyněk Irgl změnil v rámci Kontinentální ligy poprvé během svého působení v Rusku zaměstnavatele.

Po třech sezonách odešel z Jaroslavle a dnes podepsal roční kontrakt s vedením Atlantu Mytišči. ČTK to sdělil hráčův agent Robert Spálenka.

Čtěte také: HC Lev začal trénovat. Povolení však stále nedostal

Jednání s Atlantem Mytišči skončila podpisem roční smlouvy, která neobsahuje opci. "Zbyňkovi se hodně ulevilo a je rád, že už je to všechno za ním, protože takový podraz od Jaroslavle nečekal. I proto, že tam odvedl za tři roky dobré služby. Bylo to nečekané a dost drsné," řekl útočníkův zástupce Spálenka.

Irgl úspěšně působil v Lokomotivu Jaroslavl tři sezony, přičemž v té poslední zaznamenal v 46 zápasech 34 bodů za 20 branek a 14 asistencí. Přestože následně podepsal devětadvacetiletý forvard s klubem na začátku května nový tříletý kontrakt, Lokomotiv ho po nové kolektivní smlouvě v KHL neobnovil.

Vedení Jaroslavle místo toho získalo do svých řad například slovenského útočníka Pavola Demitru ze zámořské NHL a váháním o obnovení Irglovy smlouvy dalo najevo, že o služby českého forvarda už tolik nestojí. Ostravský rodák také netajil své zklamání a rozčarování z vývoje situace.

Irgl se těší, až svého bývalého zaměstnavatele vyřadí

Přestože dlouho doufal, že Jaroslavl svůj postoj změní, nic tomu nenasvědčovalo. "Jsem naštvaný a zklamaný, ale nemůžu s tím nic dělat," připustil Irgl pro česká média.

Problémem byl počet cizinců v klubu a sám prý věděl, že po Demitrově příchodu se už obnovení smlouvy téměř s jistotou nedočká. "Chtěl bych však i nadále hrát v KHL," avizoval Irgl, jenž nevyloučil ani působení v nově vznikajícím klubu HC Lev.

Nyní má však jasno a nemusí ho tak strašit ani přetrvávající nejistota ohledně působení klubu s působištěm v Popradu v nadcházejícím ročníku KHL. "Jsme moc rádi, že se vše podařilo domluvit s kvalitním mužstvem. Zbyněk už se těší a připravuje na to, že to Jaroslavli vrátí na ledě a vyřadí ji třeba z play off," přiblížil Irglovy pocity Spálenka.

Čtyřnásobný účastník světového šampionátu Irgl tak bude moci rozšířit svou bilanci v KHL a bývalé ruské superlize. Ta čítá 154 utkání v základní části a 98 bodů za 56 branek a 42 asistencí. V play off přidal český útočník z 50 startů 37 bodů díky 21 přesným zásahům a 16 nahrávkám.

 

Právě se děje

Další zprávy