Jágr proti Hradci v září. Jak na něj, se teprve stanoví

Ivo Pospíšil
23. 7. 2010 18:30
Lístky by měly být přístupné všem, říká Zdeněk Šesták

Poprad - Zdá se, že už jen pouhý souhlas slovenského hokejového svazu stačí k tomu, aby HC Lev Hradec Králové mohl hrát nadcházející ročník Kontinentální ligy v Popradu. 

Po pátečních pozitivních ohlasech ze stran slovenských hokejových klubů, tak vše nasvědčuje tomu, že několikaměsíční snažení východočeského klubu spěje k úspěšnému konci.

Čtěte také:
Popradský Lev může do KHL, odsouhlasily slovenské kluby
Hradec s Popradem v KHL? Rozhodne se v pondělí
Hradecký Lev přeci jen bude hrát KHL. V Popradu

"Jsme rádi, že slovenské kluby ocenily prestiž KHL, která přijala náš klub od nové sezony za účastníka soutěže. Jsme si jisti, že HC Lev v KHL zaujme fanoušky a vzbudí jejich zájem o hokej," uvedl po rozhodnutí spokojeně tiskový mluvčí celku HC Lev Zdeněk Šesták.

S účastí hradeckého klubu jsou si jisti už i představitelé KHL, ačkoliv ještě chybí potvrzení tamní Rady řediteů. Vedoucí představitelé soutěže však už tým začlenili do rozpisu pro sezonu 2010/11.

Tak například v pátek 10. září by měl  Lev zahájit své působení ve vysněné soutěži na hrišti AK Bars Kazaň. 23. září by pak na jejich led měl přijet i Avangard Omsk, v němž působí několik českých hráčů v čele s Jaromírem Jágrem.

Vynořuje se proto otázka, jak se případné vstupenky na zápasy dostanou na trh, či jak budou distribuovány.

"Myslíme na to. Chceme rozhodně náš hokej zpřístupnit všem skupinám, ne jen těm některým," uvedl Šesták pro Aktuálně.cz

Jak dostat vstupenky k lidem? Zveřejní se později

Jak by však celá distribuce měla probíhat, odmítl zatím Šesták prozradit. Fanoušci se ale vše mají vše včas dozvědět.Může k tomu dojít už příští týden, kdy vedení plánuje speciální tiskovou konferenci.

"Budeme to rozhodně prezentovat vše najednou. V úvahu připadá určitá kompletní marketingová forma," přiblížil Šesták.

Lev má nicméně postaráno o náročný program. Zatímco některé týmy začínají pomalu svou přípravu, Hradec Králové musí kvůli dlouho trvajícím průtahům svůj kádr teprve skládat. Podle Šestáka budou nicméně v týmu hrát prim rozhodně hokejisté z Česka a Slovenska. S týmem je pak i v kontaktu trenér Radim Rulík. 

Jestli se vše bude moci spustit naplno, se tedy rozhodne v pondělí, po verdiktu slovenského svazu. A Šesták už dříve přiznal, že věří v pozitivní verdikt, neboť se tato problematika posuzovala už na konci června.

"Tehdy došli k závěru, že nemají žádné námitky proti odehrání zápasů HC Lev Hradec Králové v Popradu, na teritoriu SZLH. Předpokladem pro to bylo, že o to požádají zodpovědní představitelé KHL prostřednictvím Ruské hokejové federace," tvrdil tehdy Šesták.

 

Právě se děje

Další zprávy