Prostě se mi v Omsku líbí, řekl Jágr a znovu podepsal

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
3. 5. 2010 19:40
Český útočník podepsal s Omskem novou smlouvu

Praha - Český hokejista Jaromír Jágr bude hrát i v příští sezoně za Avangard Omsk.

Osmatřicetiletý útočník podepsal v neděli novou roční smlouvu.

Definitivně tak padla možnost, že by se hrající legenda nyní vrátila do NHL.

Namísto toho stráví už třetí sezonu za sebou v Kontinentální lize.

Čtěte také:
Jágr u nás zůstane i nadále, zní z ruského Omsku

Sám Jágr nakonec přiznává, že ruské angažmá bylo pro něj prioritou číslo jedna.

"Pokud by to nevyšlo, rozhodoval bych se asi jinak. Ale nechtěl jsem něco vyjednávat z jedné nebo druhé strany, abych se pak musel rozhodovat, kterým směrem se vydám. Jsem radši, když je jen jedna nabídka. Je to někdy lepší," řekl na pondělní tiskové konferenci po příletu do Prahy.

Velkou roli svého setrvání přičítá i tomu, že si město a klub oblíbil. "Nechci se opakovat, ale líbí se mi tam, co se týká lidí, města i hokejového zázemí. To je pro mě jedna z nejdůležitějších věcí. Zvykl jsem si tam, jak na město, tak na tým. To bylo nejdůležitější." 

Přestože se nahlas hovořilo o možnosti návratu do zámoří, postupem času se zdála stále pravděpodobnější varianta, že křídelní útočník v KHL přece jen zůstane. A přestože bylo jasné, že v šetřícím Omsku musí ze svého platu okolo 8 milionů dolarů ročně slevit, zůstává v dosavadním působišti i nadále.

Jaromír Jágr v dresu Avangardu Omsk v akci.
Jaromír Jágr v dresu Avangardu Omsk v akci. | Foto: khl.ru

"Dohodli jsme se, že je daný nějaký základ, který je nižší, než byl v minulosti. Naopak bonusy a prémie jsou daleko vyšší. První bonusy by však nebyly hned od prvního kola play off, ale až od čtvrtfinále a pak za každý další postup, až třeba k zisku Gagarinova poháru," objasnil podrobnosti smlouvy Jágrův agent Jaroslav Zídek.

O motivaci má zkušený forvard jistě postaráno. Omsku se totiž nedaří přejít do dalších kol play off. Loni Avangard vypadnul v 2. kole, letos už v prvním.

 

Právě se děje

Další zprávy