Ligu mistrů v hokeji spasí zámoří? Šanci mají i Vary

roj
29. 10. 2009 19:00
Treťjak: Společnost ze zámoří má velký zájem

Curych/Moskva - Hokejová Liga mistrů ohlásila po roční pauze ambiciozní návrat. Po dohodě Mezinárodní hokejová federace IIHF s unií evropských profesionálních lig Hockey Europe na restartu soutěže se začalo s hledáním strategických investorů a zdá se, že zájem o špičkový evropský hokej je.

Kromě partnera minulého ročníku, společnosti Ovation, se o soutěž zajímá i společnost angažující se v zámořské NHL.

"Společnost ze zámoří má zájem investovat do nadnárodní evropské hokejové soutěže," prozradil v rozhovoru pro Sovetskij sport šéf ruské hokejové federace Vladislav Treťjak.

Čtěte také:
Hokejová Liga mistrů se vrací. Fasel: Důležité oživení
Slavia se zlobí. Od Fasela chce peníze za zrušení LM

Poslední ročník LM zkrachoval poté, co z projektu vycouval ruský plynárenský gigant Gazprom.

"Investor musí garantovat stoprocentní krytí nákladů na organizaci soutěže. Kluby jsou totiž nespokojené s tím, že v této sezoně přišly o slibované příjmy," dodal Treťjak.

Podle něho by definitivní stanovisko o budoucnosti mělo padnout do 15. listopadu.

Předběžný návrh na sezonu 2010/11 počítá s šestnácti účastníky z Finska, Ruska, Švýcarska, Švédska, Slovenska, České republiky a Německa.

Návrh počítá s účastí mistrů této sezony i posledních mistrů, kteří v důsledku přerušení soutěže o účast v Lize mistrů přišli. O zbylá místa by se měli utkat v kvalifikačním turnaji vítězové základních částí z obou sezon.

O účast v základní skupině přišel po zrušení ročníku i český mistr z Karlových Varů. Do předkola měl postoupit vítěz základní části Slavia Praha.

 

Právě se děje

Další zprávy