Jágr pobláznil Rusko. Chystá ´kardinální rozhodnutí´

roj
13. 10. 2009 14:00
Jágr: Po Omsku se mi venku stýská

Omsk - Jaromír Jágr prožívá v sedmatřiceti letech fantastický začátek sezony v KHL. Nasázel dva hattricky, na svém kontě už má deset gólů a v Rusku je oslavován jako hrdina.

"Momentálně je Jágr v Rusku nesmírně populární. Superstar Avantgardu Omsk a celé ligy famózně začala sezonu," píše ruský list Sport Express, který získal aktuálně nejlepšího ligového střelce na rozhovor.

"Nikdy jsem nepřemýšlel o tom, kolik mi je let. Hokej se pro mě nikdy nestal rutinou. Pořád si hru hodně užívám," řekl Jágr.

"Nikdy jsem nezapomněl na to, že když se chci posouvat dopředu, musím na sobě tvrdě pracovat. Zdá se to jako samozřejmá věc, ale bez toho nic nedokážete," pokračoval.

Čtěte také: Jágr dal už desátý gól. Hudler se trefil dvakrát

Momentálně se hodně spekuluje o tom, zda po sezoně v Avantgardu prodlouží kontrakt. Jágr se však podle svých slov ještě nerozhodl:

"Objevuje se spousta informací kolem mého kontraktu s Avantgardem. Zatím se nic na mých plánech nemění. Teď o tom nechci víc mluvit. Všechno řeknu až na konci sezony. Jediné, co mohu říct, je to, že tohle rozhodnutí bude mít v mé kariéře kardinální význam," svěřil Sport Expressu Jágr.

"Všechno si budu muset několikrát promyslet, nechci na to spěchat," řekl český reprezentant.

V Omsku je zatím náramně spokojený a při delších "tripech" špatně snáší odloučení.

"Mám rád lidi v Omsku. Mají ke mně skvělý přístup. Cítím, že co dělám, má smysl. Hodně fanoušků si žádá můj hokej. Během dlouhých venkovních sérií začínám město postrádat," prozradil.

"Ale jestli zůstanu? Zařídím se také podle názoru omského gubernátora Leonida Poležajeva. Díky němu jsem se vrátil z NHL do Avantgardu," připomněl kladenský odchovanec.

Jágr působil v Omsku už v sezoně 2004/05. Loni se pak do ruského angažmá vrátil po vypršení kontraktu s New Yorkem Rangers. V Omsku má smlouvu do jara 2010.

 

Právě se děje

Další zprávy