Spengler Cup: Tři bleskové góly a Vary mají první výhru

Sport Sport, Red Spo
27. 12. 2008 17:05
Karlovy Vary - Ingolstadt 5:2
Karlovy Vary se mohou radovat z první výhry
Karlovy Vary se mohou radovat z první výhry | Foto: Ondřej Besperát

Davos - Tak to byla rychlost! Hokejisté Karlových Varů si díky bleskovým třem brankám ve třetí třetině zajistili výhru nad německým Ingolstadtem a po triumfu v poměru 5:2 zůstávají ve hře o finále Spengler Cupu.

Tradiční prosincový turnaj nezahájil český zástupce ideálně, když v pátek podlehl Kanadě.

Jenže v sobotu se utkal s papírově nejslabším účastníkem z Německa a roli favorita dokázali Západočeši potvrdit. Po nervózním úvodu zlomili soupeře v posledním dějství, kdy skórovali třikrát ve třech minutách.

Zápas jsme sledovali on-line ZDE

Ingolstadt, to je známý klub německé ligy, jemuž se ale nyní nedaří. Vloni skončil desátý, aktuálně je v tabulce až na třinácté příčce. Do turnaje ve Švýcarsku vstoupil opatrně a hodně defenzivně.

Naproti tomu Vary musely vyhrát, a tak se dala očekávat jejich aktivita. Jenže diváci se spíše nudili. Střelecká nemohoucnost na obou stranách se zlomila až více než po půlhodině zápasu, kdy se parádní ranou z velké dálky prosadil Dobroň.

Čtěte více: Vary na úvod Spengler cupu neuspěly. Podlehly Kanadě

Vedení loňskému finalistovi extraligy nevydrželo dlouho - za tři minuty Ingolstadt srovnal. A to hráli hokejisté českého klubu přesilovou hru! Jenže chybovali, s pukem ujel Steiner a nedal Sáblíkovi v brance žádnou šanci.

Zdálo se, že bitva nervů spěje do prodloužení. Oba týmy si začaly dávat pozor, jak hrají i v početních výhodách. Často se vylučovalo a nakonec na tom vydělaly Karlovy Vary.

Energie nastoupila do třetí třetiny výborně - při trestu Milroye doslova zamkla elitní přesilovková formace soupeře v jeho pásmu, po střele Kumstáta se k dorážce dostal Řezníček a ten už puk zasunul do sítě - 2:1.

Uplynuly dvě minuty a Vary potvrdily náskok, když další gól zařídil po rychlém brejku Melenovský. A za 49 vteřin přidal Žatovič čtvrtou trefu. Bylo rozhodnuto. Na výsledku už mnoho nezměnily branky Pecha a Greilingera v závěru. 

Nejlepším hráčem českého vicemistra byl vyhlášen Michal Dobroň, střelec první branky.

V neděli čeká Karlovy Vary domácí Davos, v jehož řadách se objeví také Petr Sýkora. V pondělí se potom západočeský klub utká s Dynamem Moskva a pokud alespoň v jednom utkání uspěje, má šanci na účast v silvestrovském finále.

Výsledek:
Karlovy Vary - Ingolstadt 5:2 (0:0,1:1,4:1)
Branky a nahrávky:
32. Dobroň (Košťál), 45. Řezníček (Dobroň), 48. Melenovský (Skladaný, Pech), 48. Zaťovič (Zucker), 58. Pech (Skladaný) - 35. Steiner (Lemm, Martinovic), 58. Greilinger.
Zápas jsme sledovali on-line ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy