Spengler Cup začíná. Vary se na úvod střetnou s Kanadou

Sport Sport, Red Spo
26. 12. 2008 10:15
První utkání Západočechů na turnaji startuje od 20.15
Do Davosu vyrazilo i několik fanoušků karlovarského klubu
Do Davosu vyrazilo i několik fanoušků karlovarského klubu | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Davos - Hokejisty Karlových Varů čeká hned na úvod prestižního Spenglerova poháru nelehký soupeř. Loňský vicemistr domácí nejvyšší soutěže se ve svém prvním zápase na turnaji ve švýcarském Davosu utká v pátek s výběrem Kanady.

Západočeši se sice účastní Spenglerova poháru poprvé v historii, ovšem hodlají si ho náležitě ujít. Jejich psychiku by měla určitě podpořit i poslední výhra v extralize, kdy zvítězili na ledě Znojma 5:3

"Jsme rádi, že se nám zde podařilo získat tři body, protože teď jedeme na turnaj do Davosu, takže to pro nás bylo důležité vítězství," přiznal po posledním zápase na oficiálních stránkách klubu asistent trenéra Mikuláš Antoník.

Čtěte také: Karlovy Vary se poprvé přestaví na Spenglerově poháru

Není však žádnou novinkou, že zámořský celek bude mít jako vždy o motivaci postaráno. Kanadský výběr navíc obhajuje na turnaji vítězství z loňského roku, kdy tehdy ve finále přetlačil favorizovanou Salavat Yulaev Ufu.

Pomoci by jim měl i zkušený Rico Fata či Eric Himelfarb.

Současný pátý celek české nejvyšší soutěže, který již dříve některé své zápasy předehrával, se pak v dalších dnech postupně utká i s Ingolstadtem, Davosem a Dynamem Moskva.

V předchozím ročníku se z českých týmů představily na turnaji Pardubice. Těm však prezentace příliš nevyšla a ve svých čtyřech zápasech dokázaly zvítězit jen jednou, když porazily domácí Davos.

Všechna utkání Karlových Varů by měla nyní vysílat televizní stanice Eurosport 2. Vy můžete jejich úvodní střetnutí proti výběru Kanady sledovat od 20.15 ON-LINE ZDE:

 

Právě se děje

Další zprávy