Dříve NHL, teď KHL: Jágr prohrál souboj s Hossou

Sport Sport, Red Spo
22. 10. 2008 16:12
Omsk - Dinamo Riga 2:3
Jaromír Jágr
Jaromír Jágr | Foto: Jiří Šidliák, Avangard Omsk

Omsk - Ještě před pár měsíci hráli za jeden slavný klub, potkávali se na zámořském ledě den co den. Po loňské sezoně ale řekli dost a odešli do nově vzniklé Kontinetální hokejové ligy.

O kom je řeč? Přece o Jaromíru Jágrovi a Marcelu Hossovi, kteří působili v New Yorku Rangers.

Český hokejista zamířil do Omsku, slovenský útočník obléká dres lotyšské Rigy.

Ve středu se jejich týmy utkaly mezi sebou. Avangard hostil Dinamo, šlo o druhý zápas sibiřského celku po tragické smrti Alexeje Čerepanova. Ten první, který se hrál v pondělí, svěřenci Wayna Fleminga vyhráli.

Čtěte také: Poprvé po tragické smrti: Omsk vyhrál díky Čechům

Teď ale měli těžšího soupeře - Riga hraje ve stejné divizi (Valerije Charlamova) a nevede si vůbec špatně. Potvrdila to i na začátku utkání proti Omsku, když zásluhou Redlihse šla do vedení. Domácí však těsně před odchodem do kabin srovnali, trefil se Popov.

Ve druhé třetině skóroval jen jediný hráč, a to Filip Novák, český obránce ve službách Dinama, jehož si fanoušci mohou pamatovat z Českých Budějovic.

Tým pod vedením Jágra se sice na začátku posledního dějství vzchopil, díky Svitkovovi znovu vyrovnal, ale vítěznou trefu zaznamenal v polovině třetiny Širokov. Riga tak vyhrála desáté z devatenácti utkání a přiblížila se Omsku na jediný bod.

A jak dopadl hvězdný souboj Jaromíra Jágra s Marcelem Hossou? Neslavně, Jágr bojoval, ale prohru neodvrátil a do statistik se zapsal jednou asistencí. Hossa se "zaskvěl" jen tím, že byl třikrát vyloučen.

Čtěte dále: Za smrt Čerepanova dostal šéf klubu doživotní distanc

Výsledek:
Omsk - Dinamo Riga 2:3

 

Právě se děje

Další zprávy