Zesnulý Čerepanov vždy obdivoval Jágra. Od dětství

Sport Sport, Red Spo
16. 10. 2008 14:40
Na pohřeb dorazil Jágr s přítelkyní Innou
Alexej Čerepanov
Alexej Čerepanov | Foto: Zuzana Hronová, Reuters

Omsk - Mimořádně smutný týden prožívá Omsk, Rusko i hokejová veřejnost. Způsobilo to úmrtí talentovaného, teprve devatenáctiletého mladíka Alexeje Čerepanova.

Ve středu byl hráč s přezdívkou Sibiřský expres pohřben.

Až šedesát tisíc lidí se s ním přišlo rozloučit do hokejové arény, kde předtím střílel góly, kde hrál s Jaromírem Jágrem, jehož tolik obdivoval. Ostatně český hokejista si mladíka z útočné formace Omsku také oblíbil.

Čtěte dále: Tragédie: Jágrův spoluhráč Čerepanov dal gól a zemřel

Jak uvádí server kp.ru, legendární hráč s číslem 68 vypadal na pohřbu vyčerpaně. Asi těžko počítal s tím, jak kruté jeho angažmá na Sibiři může být. Ještě nedávno sledoval plný radosti tenisový turnaj v Moskvě, teď chodí v doprovodu přítelkyně Inny v černém.

Podle ruských médií poděkovala Čerepanovova matka Jágrovi za to, co pro jeho syna udělal. "Byl jste vždy jeho idol," řekla a rozplakala se. Poprvé po osmi letech od rozvodu se Margarita a Andrej, rodiče hokejisty, objali.

Červeným kobercem k rakvi prošly tisíce lidí. Někteří se u zesnulého hráče příliš nezastavovali, největší utrpení padlo samozřejmě na rodinu a spoluhráče z Omsku.

Miláček sibiřského klubu k Jágrovi vzhlížel nejen v letošní sezoně, ale ještě v době, kdy hrál NHL. Potkali se v době výluky zámořské soutěže, kdy kladenský odchovanec hrál právě v Omsku a Čerepanov už v patnácti letech oblékal dres dorostu.

Čtěte také: Srdeční vada, selhání lékařů. Proč zemřel Čerepanov?

"Letos se stala jedna významná událost. Přijel Jágr. Vždy mi dokáže poradit, když se něco nedaří. Je to takový čtvrtý trenér," napsal Alexej Čerepanov krátce před svou smrtí. Jen čtyři dni před osudným zápasem s Čechovem si založil blog na serveru kp.ru.

Chtěl v jeho psaní pokračovat. Bohužel, jeho srdce bylo proti.

 

Právě se děje

Další zprávy