Hokejisté porazili v Rize i podruhé domácí Lotyše

ČTK ČTK
7. 4. 2012 18:26
Lotyšsko - Česko 1:3, góly Petružálek, Kašpařík, Kašpar
Foto: Reuters

Riga - Čeští hokejisté porazili Lotyšsko i ve druhém přípravném utkání před mistrovstvím světa, v Rize dnes vyhráli 3:1. Zápas, který byl součástí turnaje Euro Hockey Challenge, rozhodly góly Jakuba Petružálka, Pavla Kašpaříka a Lukáše Kašpara.

Dalším soupeřem týmu Aloise Hadamczika bude příští týden v Českých Budějovicích reprezentace Německa.

Českou branku v odvetě místo Kováře hájil Pöpperle, který měl v úvodní třetině více práce než jeho protějšek Jučers, jenž si za prvních dvacet minut připsal jen tři zákroky.

Čtěte také:

Hokejisté ztratili vedení 3:1, vyhráli až v nájezdech
Reprezentaci doplní Nedvěd, Plekanec a Pavelec
Hadamczik: Strakovi zavolám, abych věděl, jak na tom je

Lotyši byli aktivnější a již ve 4. minutě mohl otevřít skóre Mikelis Redlihs, gólman Sparty ale jeho šanci zlikvidoval. V 17. minutě se domácí už dostali do vedení, když Pöpperleho ze strany prostřelil Cipulis.

Ve druhé části hrál Hadamczikův tým mnohem ofenzivněji. Vyrovnat mohl Ivan Rachůnek, jenž ale nemířil přesně stejně jako později Kašpařík. Vyrovnat se podařilo až ve 27. minutě Petružálkovi, jehož našel přesným a dlouhým pasem na útočné modré čáře Kudělka. Útočník Chabarovsku si připsal pátý gól v osmém reprezentačním startu.

Foto: Reuters

Zlepšení českého týmu dokumentoval další trefou ve 30. minutě na brankovišti důrazný Kašpařík. Atmosféru ve slabě zaplněné aréně následně zjitřila šarvátka Birnera s Jassem, po které oba aktéři putovali na čtyři minuty na trestnou lavici.

Zkušenější lotyšský tým, v jehož sestavě se objevilo deset účastníků olympijských her ve Vancouveru, mohl v závěru druhé třetiny několikrát vyrovnat. Pöpperle si ale s velkými šancemi Meiji i Bukartse poradil.

Ve 46. minutě se v první české přesilové hře v zápase prosadil Kašpar, který přiblížil tým k výhře. Češi ale museli být obezřetní, dvoubrankové vedení v předešlém duelu ztratili.

Tentokrát se žádné drama nekonalo, i když Lotyši měli v závěru opět výhodu přesilové hry posílenou o power play. Domácí tak nedali trenéru Nolanovi vítězství jako dárek k dnešním 54. narozeninám.


Utkání hokejové Euro Hockey Challenge v Rize:

Lotyšsko - Česká republika 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Cipulis (K. Redlihs, Širokovs) - 27. Petružálek (Kudělka), 30. Kašpařík (Vampola), 45. Kašpar (Novotný, Petružálek). Rozhodčí: Odinš, Borisovs - Trankalis, Balodis (všichni Lot.). Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 3318.

Lotyšsko: Jučers - Gavlinš, K. Redlihs, Cibulskis, Tribuncovs, Sontieks, Lavinš, Jakovlevs - Macijevskis, Sprukts, M. Redlihs - Ankipans, Širokovs, Cipulis - Bukarts, Berzinš, Meija - Jekimovs, Štals, Saulietis - Jass. Trenér: Ted Nolan.

ČR: Pöpperle - Němec, Mojžíš, Nakládal, Blaťák, Krajíček, Kudělka - Petružálek, Novotný, Kašpar - Tenkrát (41. Holík), Kreps, Veselý - Vampola, Kašpařík, I. Rachůnek - Birner (30. Adamský), Strapáč, Klimek. Trenéři Alois Hadamczik a Josef Paleček.

 

Právě se děje

Další zprávy