Hokejistky přepsaly historii, postoupily mezi elitu

ČTK ČTK
31. 3. 2012 23:59
České hokejistky ovládly skupinu A divize MS

Ventspils - České hokejistky ovládly skupinu A divize mistrovství světa v lotyšském Ventspilsu a poprvé v historii si zahrají v elitní kategorii.

Postup si zajistily díky dnešní výhře v závěrečném zápase turnaje nad Rakouskem 6:1 a skončily o bod před druhým Norskem.

Svěřenkyně trenéra Karla Manharta se teď mohou těšit na souboje s nejlepšími týmy světa v roce 2013 v Ottawě.

Čtěte také:
Nova chce České televizi vzít hokej. Jde o olympiádu

Češky, které loni postoupily z divize II, sice v neděli v úvodním utkání prohrály s Japonskem (3:4), ale pak porazily postupně Norsko (2:1), Lotyšsko (5:0) i Kazachstán (3:2) a spanilou jízdu k účasti na historicky patnáctém mistrovství světa elitní kategorie dovršily dnes.

K postupu stačila českému týmu i výhra v nastavení, která by jej posunula před Norsko díky lepšímu výsledku ve vzájemném zápase. Češky sice v úvodu nevyužily dvě přesilovky pěti proti třem, ale v 18. minutě proměnila početní výhodu při vyloučení Wittichové Nováková. Hned za 61 vteřin zvýšila Studentová.

Ve druhé třetině zvýraznily náskok Manhartová s Polenskou a na začátku třetí třetiny upravily už na 6:0 Chmelová se Studentovou. Gólmance Lhotské sice pokazila čisté konto Schwarzlerová, ale oslavy historického úspěchu to Češkám nemohlo pokazit.

 

Právě se děje

Další zprávy