Veterán Nedvěd: Odpočívat můžu po sezoně, teď chci hrát

Miroslav Harnoch
8. 2. 2012 11:00
Nedvěd je rád, že nemá žádnou herní přestávku
Petr Nedvěd
Petr Nedvěd | Foto: Vojtěch Marek

Praha - Po zranění čelisti je opět zpátky v reprezentaci. Liberecký hokejový útočník Petr Nedvěd vynechal jeden turnaj Euro Hockey Tour, ale rychle se zotavil a ve středu vyráží s národním týmem do Švédska.

Na svém posledním reprezentačním turnaji, listopadové Karjale, dal Nedvěd celkem tři góly. Čtyřicetiletý hráč ale považuje za hlavní něco jiného. "Pro mě bylo spíš příjemné překvapení, že těm klukům ještě stačím."

Čtěte více:
Gólman Kovář: Když mi dá brácha gól, přeju mu to

Jak se v reprezentaci při návratu po zranění cítíte?
Petr Nedvěd: Teď je to dobré. Jsem hlavně rád, že jsem mohl hned naskočit a začít hrát i s tím zraněním. I když to třeba bolelo. Kdybych si musel dát pauzu na čtyři nebo pět týdnů, musel bych se do toho zase nějaký čas dostávat. Takhle jsem z tempa nevyšel.

Kouč Hadamczik vás povolal už podruhé, přemýšlíte nad tím, zda se dostanete na mistrovství?
Petr Nedvěd: Já jsem teď vděčný za každý zápas v reprezentaci. Je to pro mě velká čest. O mistrovství asi nemá cenu zatím moc přemýšlet. Bude ještě záležet na spoustě faktorech, třeba kolik hráčů přijede z NHL. Budu se samozřejmě snažit podávat, co nejlepší výkony, abych se tam dostal.

Petr Nedvěd
Petr Nedvěd | Foto: Vojtěch Marek

Na minulém turnaji EHT jste měl tří zápasů tři góly, s takovou bilancí se dá jet na MS, ne?
Petr Nedvěd: Tam to byl pro mě velký krok do neznáma. Dlouho jsem na takové úrovni nehrál a byla to zkouška, jestli na takové úrovni ještě obstojím. Důležité bylo, že jsem stíhal se soupeři bruslit. Uvidíme, jak se nám povede tenhle turnaj, protože ze tří zápasů se nedají dělat závěry.

V extralize ale dál táhnete tabulku bodování, myslíte, že byste tu formu mohl prodat i v reprezentaci?
Petr Nedvěd: Tak národní tým není jen o mně. Je tu spousta kluků, kteří umějí dát gól a ty góly určitě dávat budou. Cíle si dávám vždycky nejvyšší, ale hlavní je, aby se dařilo celému týmu.

Takže můžeme čekat vaší tradiční střelbu ze všech stran?
Petr Nedvěd: Doufám, když se k tomu dostanu, tak se budu snažit. Ale už na Karjale jsem v listopadu věděl, že tu střelu v ruce ještě mám. Pro mě bylo spíš příjemné překvapení to, že těm klukům ještě stačím.

Co pro čtyřicetiletého hráče tedy znamená reprezentace?
Petr Nedvěd: Pořád je to pro mě motivace a výzva. Jsem rád, že na mě trenéři myslí a nominovali mě. Já navíc moc nemám rád ty přestávky, kdy se kvůli turnajům extraliga nehraje a vypadnu z toho zápasového režimu. Odpočinout si přece můžu po sezoně, takhle je pro mě příjemnější hrát.

 

Právě se děje

Další zprávy