Reprezentace se sešla před Karjalou, Vrána opustil tým

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
8. 11. 2011 17:30
Vránovi znemožnila start zlomená žebra
Exvítkovický útočník Petr Vrána se Karjala Cupu nezúčastní
Exvítkovický útočník Petr Vrána se Karjala Cupu nezúčastní | Foto: Vojtěch Marek

Praha - S výjimkou pardubického útočníka Petra Koukala a se zraněným útočníkem Chabarovsku Petrem Vránou se sešla česká hokejová reprezentace před úvodní akcí národního týmu v nové sezoně - finským Karjala Cupem.

Češi vstoupí do prvního turnaje série Euro Hockey Tour ve čtvrtek ve švédském Örnsköldsviku proti domácí reprezentaci, poté se přesunou do Helsinek, kde se v sobotu utkají s Finy a v neděli s ruským výběrem.

Po úvodním tréninku v O2 areně v Praze se rozhodlo, že Vrána, který má poraněné žebro, s týmem na turnaj nepojede. Místo něj trenér týmu Alois Hadamczik povolal útočníka Lukáše Pecha z Karlových Varů.

Čtěte také:
Na Karjalu s 39letým Nedvědem. Chybí kapitán Rolinek
Z nominace Karjaly vypadli Škoula, Krajíček a Rachůnek

Kapitánem týmu se při absenci Tomáše Rolinka stal podle očekávání vedoucí muž extraligové produktivity Petr Nedvěd. Devětatřicetiletý útočník Liberce se představí na reprezentační akci českého týmu poprvé po patnácti letech.

"Petr přijal tu nominační nabídku s nadšením jako mladík, který chce něco dokazovat, což je pozitivní. Je to hráč s velkými zkušenostmi, které může předávat hráčům, kteří tady jsou," řekl novinářům před tréninkem Hadamczik.

Kapitánem se podle očekávání stal Petr Nedvěd, který se vrací do reprezentace po 15 letech
Kapitánem se podle očekávání stal Petr Nedvěd, který se vrací do reprezentace po 15 letech | Foto: Vojtěch Marek

Až na Koukala, kterého v úterý čeká v dresu Pardubic extraligová dohrávka ve Vítkovicích, přijeli všichni nominovaní hráči, včetně dodatečně povolaných obránců Tomáše Mojžíše a Lukáše Zíba a útočníka Jakuba Orsavy.

Hadamczik věří, že se českému týmu podaří navázat na letošní povedený světový šampionát. Češi však na Karjala Cupu ještě nikdy nevyhráli, navíc budou hrát jako jediní na turnaji dvakrát "venku".

"Vidím to jako těžký turnaj právě v tom, že hrajeme ve Švédsku a ještě ve Finsku. Dali jsme šanci hráčům, kteří mají svou výkonnost," vysvětlil Hadamczik.

"A pro hráče, kteří dostali prostor na úkor těch, kteří tady být nemohli, je to výzva, aby se dokázali prosadit a zaujmout tak, aby byli nominováni zase na příští turnaj. Věřím, že tady budeme mít jednolitý tým, který bude mít jasný řád, systém a improvizaci," dodal.

Nominace české reprezentace:

Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL),

obránci: Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Ufa/KHL), Tomáš Mojžíš (TPS Turku/Fin.), Marek Trončinský (Liberec), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Martin Ševc (Färjestad/Švéd.), Lukáš Zíb (Třinec).

Útočníci: Jakub Klepiš, Marek Kvapil (oba Dynamo Moskva/KHL), Jakub Petružálek (Chabarovsk/KHL), Martin Adamský, Jakub Orsava (oba Třinec), Petr Hubáček (Brno), Petr Koukal (Pardubice), Petr Nedvěd (Liberec), Aleš Kotalík (České Budějovice), Jiří Novotný (Astana/KHL), Zbyněk Irgl (Minsk/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Petr Vampola (Timra/Švéd.), Lukáš Pech (Karlovy Vary).

Program české reprezentace na turnaji:

Čtvrtek 10. listopadu: Švédsko - Česko (19:00 Örnsköldsvik).

Sobota 12. listopadu: Finsko - Česko (16:00 Helsinky).

Neděle 13. listopadu: Česko - Rusko (12:00 Helsinky).

 

Právě se děje

Další zprávy