Slovensko ovládá horečka před MS. Nově vznikla fanzóna

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
3. 2. 2011 15:15
Pořadatelé vymysleli i dopravní systém během MS
Premiéra MS na Slovensku táhne
Premiéra MS na Slovensku táhne | Foto: Reuters

Bratislava - Světový šampionát v hokeji, který se letos poprvé v historii uskuteční na Slovensku, se pomalu začíná blížit. A pořadatelská města Bratislava a Košice se začínají činit.

Organizační výbor MS 2011 ve spolupráci s magistráty v Košicích a Bratislavě zavedl projekt Mobilita, který bude zajišťovat dopravní obslužnost během šampionátu, který startuje 28. dubna a končí 15. května.

Čtěte také:
V nominaci na Švédské hry je i navrátilec Průcha

Kvůli bezpečnosti chodců se například zavře jízdní pruh nejblíž k chodníku.

V Bratislavě vznikne také fanzóna nazvaná Fan Village s velkoplošnou obrazovkou a stánky se suvenýry a občerstvením, který bude v jedné z místních základních škol nedaleko stadionu.

Prověrkou bude turnaj Slovakia Cup 

Projekt Mobilita se zabývá i dopravou fanoušků mezi bratislavským stadionem a Fan Village. Projekt spoléhá na to, že fanoušci budou využívat hromadnou dopravu. Vstupenka na zápas totiž bude platit jako jízdenka.

Spojení ze železničních staníc Nové Mesto a Petržalka by měla zabezpečit kyvadlová doprava.

Projekt bude vyzkoušen už příští pátek a sobotu během turnaje Slovakia cup, který se uskuteční právě na stadioně Ondreje Nepely.

Šampionát by měl být v Bratislavě zcela vyprodán. V úterý, kdy byl spuštěn volný prodej vstupenek, bylo za první čtyři hodiny prodáno 7 tisíc lístků. Celkově má svého majitele už 212 tisíc vstupenek. 

 

Právě se děje

Další zprávy