Hadamczik nominoval: Mistry světa znovu povede Rolinek

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
8. 12. 2010 13:17
Český tým se chystá na ruský Channel One Cup
Trénink české hokejové reprezentace před turnajem Karjala - Alois Hadamczik
Trénink české hokejové reprezentace před turnajem Karjala - Alois Hadamczik | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Návrat do kádru hokejové reprezentace hlásí kapitán úřadujících mistrů světa a útočník Magnitogorsku Tomáš Rolinek.

Jeden z tahounů českého týmu na šampionátu v Německu by měl na turnaji Channel One Cup pomoci národnímu týmu k prvnímu vítězství v nové sezoně Euro Hockey Tour.

Na předchozím turnaji, finské Karjale, totiž mužstvo Aloise Hadamczika naprosto vyhořelo, když prohrálo všechny tři své zápasy se skóre 4:12.

Čtěte také:

Děláme chyby jak z nižší ligy, čertil se Hadamczik
Turnaj hrůzy Češi zakončili porážkou od Rusů

K obrodě by měli dopomoci také Karel Rachůnek, Petr Koukal, Petr Vampola, Michal Barinka a Miroslav Blaťák, tedy další mistři světa, kteří se stejně jako Rolinek Karjaly nezúčastnili. Prvně jmenovaný se tak poprvé sejde v reprezentaci se svým bratrem, útočníkem Zlína Ivanem Rachůnkem, který v nominaci rovněž nechybí. Celkem by mělo v českém týmu na ruském turnaji nastoupit čtrnáct mistrů světa.

"Zvažovali jsme, že tým obměníme více. Jak jsme ale koukali na zápasy a bavili se mezi sebou, tak jsme jiné typy nenašli. Navíc z mistrovského kádru jsme vybrali trošku jiných čtrnáct hráčů, někteří se minule pro zranění omluvili," řekl Josef Paleček, který dnes před novináři zastoupil nemocného kouče Hadamczika.

První pozvánku v této sezoně dostali také Jan Kovář, Zbyněk Irgl a Miroslav Kopřiva, jenž se v reprezentaci ukáže poprvé od roku 2009. Z kádru naopak kvůli zdravotním problémům vypadli Tomáš Mojžíš, Jiří Novotný a Lukáš Kašpar.

"Noví hráči jsou typově trošku jiní. Budeme se zaměřovat na hru v obranném pásmu a chtěli bychom, aby (hráči) dodržovali, co si řekneme. Musí si uvědomit, že nás tyto chyby stály výsledky. Chceme jim ale dát další šanci. Jsou to zkušení hráči, kteří si to uvědomí, a nebude se to opakovat," prohlásil Paleček.

Nominace české reprezentace na turnaj Channel One Cup (16. - 19. prosince 2010, Moskva a Espoo):

Brankáři:
Jakub Štěpánek (Petrohrad, KHL), Miroslav Kopřiva (HC Slavia Praha).

Obránci:
Karel Rachůnek (Jaroslavl, KHL), Miroslav Blaťák (Ufa, KHL), Petr Čáslava (CSKA Moskva, KHL), Martin Škoula (Omsk, KHL), Michal Barinka (HC Vítkovice Steel), Lukáš Krajíček, Martin Lojek (oba HC Oceláři Třinec).

Útočníci:
Tomáš Rolinek (Magnitogorsk, KHL), Roman Červenka (Omsk, KHL), Jakub Klepiš (Ufa, KHL), Jan Marek (CSKA Moskva, KHL), Petr Vampola (Čeljabinsk, KHL), Jan Bulis, Zbyněk Irgl (oba Atlant Mytišči, KHL), Josef Vašíček (Jaroslavl, KHL), Petr Hubáček, Marek Kvapil (oba HC Kometa Brno), Martin Růžička (HC Oceláři Třinec), Petr Koukal (HC Eaton Pardubice), Ivan Rachůnek (PSG Zlín), Jan Kovář (HC Plzeň 1929).

Náhradníci:
Roman Málek (HC Vítkovice Steel), Jakub Kovář (HC MOUNTFIELD České Budějovice), Jakub Nakládal (HC Eaton Pardubice), Ondřej Němec (Čerepovec, KHL), Filip Novák (Dynamo OCHK Moskva, KHL), Martin Adamský (HC Oceláři Třinec), Milan Gulaš (HC MOUNTFIELD České Budějovice).

Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček

Program turnaje Channel One Cup v Moskvě:

Čtvrtek 16. prosince:

17:30 Finsko - Česká republika (Tapiola, Finsko),

18:00 Rusko - Švédsko.

Sobota 18. prosince:

12:00 Rusko - Česká republika,

16:00 Finsko - Švédsko.

Neděle 19. prosince:

12:00 Rusko - Finsko,

16:00 Česká republika - Švédsko.

Tabulka Euro Hockey Tour:

1. Finsko 3 2 0 0 1 9:2 6
2. Rusko 3 2 0 0 1 6:4 6
3. Švédsko 3 2 0 0 1 8:9 6
4. Česko 3 0 0 0 3 4:12 0

 

Právě se děje

Další zprávy