Sen o medaili skončil. Šindel: Hráči nepouživali hlavu

Sport Sport, Red Spo
1. 1. 2010 12:15
Zatmění slunce v některých hlavách, zlobil se kouč

Regina - Byl to zápas, který měl jen dvě možná východiska: Postup nebo hru o udržení.

Pokud chtěla česká hokejová reprezentace do dvaceti let stále živit svou naději na zisk cenného kovu z Mistrovství světa, musela v pátečních ranních hodinách porazit favorizované ruské mladíky.

To se ale nakonec nestalo. Tým Jaromíra Šindela se sice proti svému soupeři prezentoval statečným výkonem, nakonec však prohrál 2:5.

"Nevyužili jsme šance, kterých byla spousta, nechali jsme si dát první a pak zbytečný druhý gól. Rusové tohle potřebovali. Věděli, že by museli podlehnout o tři branky, aby nepostoupili. Hráli v klidu," sdělil na oficiálních stránkách svazu kouč Jaromír Šindel.

Čtěte také: Naděje zhasla: Junioři prohráli s Rusy a čeká je baráž

"Hráči se vydali, nechali na ledě všechno. Proti tomu nemohu říci půl slova. Jenže nás srazily podobné věci jako předtím s Finy. Dopustili jsme se chyb, které by neudělali snad ani žáci," kroutil hlavou.

Čeští mladíci prohrávali v průběhu druhé třetiny už 0:2, nicméně dokázali zabojovat, a po trefách Káni a Novotného svítil pět minut před koncem na ukazateli stav 2:2. Od postupu je tak už dělil jen jeden gól. Namísto něj ale přišel nepovedený závěr, v němž Šindelův výběr ještě třikrát inkasoval.

"Jenom vůle nestačí, musíte také použít hlavu. Ale my to neudělali. Před třetím ruským gólem jel soupeř sám ve dvou. Čtvrtá branka? Totální dezorientace naší obrany," zlobil se kouč.

Juniory tak nyní čekají zápasy o záchranu. Dobře se tak může hodit předchozí výhra nad Rakouskem. Nejbližší duel Čechů je tak na programu v neděli, kdy vyzvou Lotyšsko. Poslední střetnutí pak odehrají se Slovenskem.

"Celkově vzato mužstvo neodvedlo, co jsme očekávali, proto jsme tam, kde jsme. Proti Rusům jsme měli v určitých okamžicích i smůlu, ovšem asi byla oprávněná. Z naší strany tam bylo maximální nasazení, ovšem i dost chyb. Zatmění slunce v některých hlavách. A tím pádem konečná," nebral si servítky trenér.
 
"Máme jednoznačný cíl - zachránit český hokej mezi elitou a dohrát turnaj důstojně. Na úrovni," dodal na závěr Šindel.

 

Právě se děje

Další zprávy