Junioři v boji o první body. Postup prý není ztracen

Sport Sport, Red Spo
29. 12. 2009 15:15
Potřebujeme vyhrát a prát se dál, říká asistent kouče
Čeští hokejisté budou bojovat o první body na turnaji
Čeští hokejisté budou bojovat o první body na turnaji | Foto: Reuters

Regina - Jestliže chtěli čeští hokejisté do dvaceti let zanechat na mistrovství světa dojem a napravit poslední hubená léta bez zisku cenného kovu, pak se jim naplnit tento cíl zatím příliš nepodařilo.

Tým Jaromíra Šindela totiž nejprve vyhořel v úvodním zápase se Švédskem a po prohře 1.10 pak ztratil v dalším klání i tříbrankový náskok proti Finsku, jemuž tentokrát podlehl 3.4.

Čtěte také: Šindel: Po prohře s Finy nás může spasit jen zázrak

Postupové šance tak již drží v rukou jiné týmy a pokud chtějí ještě Češi zabojovat, musí nutně porazil jak Rakousko, tak i favorizované Rusko. Utkání s outsiderem skupiny Rakouskem je přitom na programu již v úterý večer.

"Musíme zmobilizovat fyzické i morální síly. Postup není ztracený, určité varianty ještě existují. Turnaj nekončí, potřebujeme vyhrát a prát se dál," uvedl na oficiálních stránkách českého hokejového svazu asistent Zdeněk Moták.

"Zápas s Finy nám všem přinesl velké zklamání. Vývoj vypadl zpočátku velmi dobře, ale zbytečnými chybami jsme se připravili o náskok a nakonec také o body. Ale musíme myslet na další utkání, je třeba se pořádně připravit a hráče motivovat," doplnil.

Čeští junioři mají i tak o co hrát. Případné první získané body se jim mohou hodit i v případě boje o udržení. Ačkoliv soupeř nepatří mezi věhlasnou špičku, varují trenéři před případným podceněním. Co může českým hokejistům v důležitém zápase nejvíce pomoci?

"Dobré bruslení, kombinace. Rychlý gól, který vždycky pomůže k větší pohodě," míní Moták.

"Je to bojovné a houževnaté mužstvo, které sehrálo docela slušné zápasy s Rusy i Švédy. Rakušané sice prohráli, ovšem nebylo to jednoznačné," uzavřel asistent hlavního kouče.

 

Právě se děje

Další zprávy