Čeští mladíci chtějí na MS uspět. Roth: Parta je skvělá

Sport Sport, Red Spo
22. 12. 2009 18:00
MS do 20 let v hokeji startuje 26.12 2009
Vošvrda neměl šanci, Tavares střílel do prázdné branky
Vošvrda neměl šanci, Tavares střílel do prázdné branky | Foto: Reuters

Saskatoon - I přes vánoční svátky se mají čeští hokejoví fanoušci na co těšit. V plánu jsou totiž na konci stávajícího roku jak zápasy domácí extraligy, tak i prestižní Spengler Cup.

Vrcholem se však může být blížící se Mistrovství světa hráčů do 20 let, které hostí (stejně jako i naposledy) Kanada. A tam nebudou chybět ani čeští mladíci, již budou chtít zapomenout na poslední hubená léta a získat po pěti letech medaili.

Čtěte také: Porážka s Ruskem? Krutá, míní junioři po vyřazení

"Turnaj bude v Kanadě, kde tím všichni žijí. Půjde o něco úžasného. Je fajn, že u toho budu moci být. Strašně se těším," přiznal například na oficiálních stránkách hokejového svazu mladý obránce Vladimír Roth.

"Na Vánoce nebudu doma, ale to každý z nás věděl. S rodiči jsme se dohodli, že se sejdeme, až přijedu zpátky. Dárky počkají, teď je hlavní hokej," má jasno.

Natěšené české hokejisty však nejprve čekají přípravné zápasy. Již tuto středu vyzvou v brzkých ranních hodinách Kanadu a o den později se utkají i s USA.

Důležitý bude už první zápas, tvrdí Roth

Turnaj pro mladíky začne 26.12, kdy otevřou skupinu B svým zápasem se Švédskem. Dalšími soupeři pak budou Rakušané, Finové a nakonec i Rusové. Postoupit do vyřazovací fáze mohou jen tři týmy.

"Partu máme skvělou, držíme při sobě. Uděláme všechno, abychom uspěli," tvrdí bojovně Roth.

"Chceme uspět. Bude to sice velmi těžké, ale věřím, že to dokážeme. Musíme makat hned od začátku, hodně důležitý bude hned první zápas proti Švédsku," míní Roth.

Favoritem turnaje jsou pak domácí Kanaďané. Ti vládnou na turnajích této věkové kategorie již pět let. Naposledy porazili ve finále právě Švédy. Zámořské celky pak budou i více zvyklé na typické úzké kluziště. Roth to však jako hlavní problém nevidí.

"Menší led pro mě není ničím výjimečným. Trenéři dvacítky před odletem upozorňovali, že adaptace chvilku potrvá. Já s tím ale nemám potíže. Jednak jsem hrál loni v zámoří, jednak to máme na Slavii opravdu menší," uzavřel devatenáctiletý bek.  

 

Právě se děje

Další zprávy