Češi se chystají na Slováky. Jandač: Hrát budou mladší

ČTK ČTK, Red Spo
14. 12. 2009 19:45
Přípravný zápas se Slováky je plánován na úterý
Rusové bránili Jaromíra Jágra tvrdě
Rusové bránili Jaromíra Jágra tvrdě | Foto: Reuters

Praha - V Praze se dnes sešel kompletní reprezentační výběr českých hokejistů, který se v úterý představí v přípravném utkání v Košicích proti Slovensku.

Vedle dřívější vynucené změny, kdy Tomáše Plíhala nahradil v nominaci jiný útočník Pavel Kubiš, již k dalším obměnám v týmu nedošlo. Mužstvo absolvovalo v O2 Areně jediný společný trénink před utkáním.

Čtěte také: Růžička nominoval dva týmy, v hlavním je i Jágr

Trénink zaměřili trenéři především na defenzívní činnost. "Uděláme krátce jen základní věci, které se týkají hlavně směru do obrany.

To bude rozhodující a podstatné, nic jiného se nestihne," řekl novinářům před tréninkem asistent trenéra Josef Jandač, jenž v Košicích povede tým společně s Ondřejem Weissmannem z pozice hlavního kouče.

Dlouhá tréninková jednotka by prý ani neměla příliš smysl.

"Ti hráči hráli včera klubech, hraje se v rychlém sledu. Někteří hodně cestovali, takže nechceme nic řešit hodinu a půl, abychom se do nich snažili všechno natlouct. Je to o obraně, tam musí být ty věci dané," uvedl Jandač.

 O ofenzivu obavy nemá. "Co se týká útoku, tak tam si myslím, že jsou hráči natolik kreativní, že vždycky něco vymyslí," dodal.

O sestavě týmu, v němž je hned několik nováčků, ale také zkušený útočník Jan Marek, mají trenéři jasno. Stejně tak o charakteru zápasu, který bude pro bývalého federálního partnera oslavou 80. výročí organizovaného hokeje na Slovensku.

"Je to víceméně jedno utkání, které nám umožní vidět hráče v nároďáku. Nominovali jsme především hráče mladší věkové kategorie, protože pro ty starší by to mohl být zápas o ničem, určitě si raději odpočinou," řekl Jandač.

 

Právě se děje

Další zprávy