Češi a vyhrát turnaj? Máme i na Rusy, tvrdí Bednář

Sport Sport, Michal Miškovský
5. 9. 2009 23:15
Bednář o Rusku: Tam si nemůžu vybírat
Jaroslav Bednář v akci
Jaroslav Bednář v akci | Foto: Reuters

Karlovy Vary - Jaroslav Bednář byl jedním z těch hráčů, díky nimž čeští hokejisté porazili v sobotu Švédy. Kromě as rozhodující branky táhl mužstvo za úspěchem - i z trestné lavice.

A na turnaji v Karlových Varech hovoří o tom, že reprezentace má na to, aby porazila i Rusy a vyhrála.

Přestože už Bednář ve Slavii nepůsobí, z jeho souhry s Romanem Červenkou může těžit alespoň reprezentace. Ve 33. minutě duelu proti oprášili svou spolupráci a potěšili diváky nádherným gólem na 2:1.

Čtěte dále: Pomsta za MS vyšla. Češi na EHT porazili Švédy

A jak vlastně pokořili výběr Tří korunek?

Červenka si připravoval na pravém kruhu kotouč ke střele, kterou očekávala i defenziva Švédů. Třiadvacetiletý útočník však nakonec přihrál nepokrytému Bednářovi na levou stranu a ten už střílel do poloprázdné branky.

"Byla to lahůdka, která se nedala odmítnout. Bylo to od Romana hodně hokejové," chválil Jaroslav Bednář elegantní přihrávku Červenky.

"Těžko budu v Novgorodu (novém Bednářově působišti) hledat takovouhle chemii s jiným hráčem, jako to bylo za poslední tři roky s Romanem. Samozřejmě si ale nejde vybírat. Když jsem se rozhodl pro Rusko, musím si poradit," uvědomuje si.

Utkání jsme sledovali ŽIVĚ zde

V tabulce Českých hokejových her má domácí výběr po dvou zápasech šest bodů a k celkovému prvenství na turnaji stačí svěřencům Vladimíra Růžičky v závěrečném duelu s Ruskem nerozhodný výsledek po základní hrací době.

"Turnaj máme skvěle rozehraný, chceme ho vyhrát," má jasno Bednář.

"Proti Rusům je to vždycky motivující. Musíme hrát minimálně stejně dobře jako proti Švédsku. Dokážeme vytvořit dost šancí, výborně hrajeme v oslabení, takže si myslím, že můžeme vyhrát," soudí.

Navíc i z osobního hlediska může být dvaatřicetiletý útočník spokojený. "Začátky sezon nemívám nějak dobré. Většinou se rozehrávám až kolem Vánoc. Letos si to užívám a doufám, že to bude pokračovat," přeje si.

Jaké bude Bednářovo třetí pokračování na turnaji proti Rusku? To se ukáže v neděli od 17:30.

 

Právě se děje

Další zprávy