Jágr opět v českém dresu. Uvidí ho Praha a Švédsko

Sport Sport, ČTK, Red Spo
26. 1. 2009 13:30
V nominaci na turnaj EHT není žádný nováček
Jaromír Jágr
Jaromír Jágr | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Potvrzeno! Jaromír Jágr se vrací do reprezentace pro soutěžní zápas. Po přátelském utkání při oslavách výročí sto let českého hokeje proti Slovensku teď národní tým posílí pro turnaj Euro Hockey Tour.

Opora ruského Omsku nechybí v pondělí zveřejněné nominaci trenéra Vladimíra Růžičky.

"Jsme rádi, že na akci Jarda Jágr přijede. Je to pro nás dobrá zpráva. Chtěli bychom v sezoně jeden turnaj evropské série vyhrát. Dvakrát se nám to nepodařilo, tak uvidíme, jestli to vyjde teď," řekl Růžička na tiskové konferenci.

Na třetím turnaji seriálu Euro Hockey Tour, v němž zatím českému výběru patří druhé místo za suverénním Ruskem, se v reprezentačním dresu neobjeví žádný nováček.

Čtěte také: Jágr zmoudřel: Stárnu. Chci zase slyšet českou hymnu

Růžička se pokusil postavit nejsilnější možnou sestavu, ve které je dvanáct krajánků z Kontinentální ligy, švédské a švýcarské nejvyšší soutěže. Jedenáct hráčů působí v české extralize.

Pozvánku obdržela i opora české reprezentace při posledních světových šampionátech. Do Švédska pojede Radim Vrbata, jenž se v prosinci loňského roku vrátil do Mladé Boleslavi ze zámořské NHL.

Sraz hokejové reprezentace je naplánován na úterý 3. února, o dva dny později se Růžičkovi svěřenci v Praze utkají v úvodním zápase turnaje s Finskem.

V pátek poté odletí do Stockholmu, kde se v sobotu utkají s domácím výběrem a v neděli nastoupí proti Rusku.

Nominace:
Brankáři: Miroslav Kopřiva (Kladno), Lukáš Mensator (Karlovy Vary);

Obránci: Michal Barinka, Angel Krstev (oba Vítkovice), Ondřej Němec (Karlovy Vary), Petr Čáslava (Pardubice), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva/Rus.), Jan Platil (Čeljabinsk/Rus.), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.), Petr Skrbek (Skelleftea/Švéd.);

Útočníci: Roman Červenka, Jaroslav Bednář (oba Slavia Praha), Jan Marek, Tomáš Rolinek (oba Magnitogorsk/Rus.), Jakub Klepiš, Jaromír Jágr (oba Omsk/Rus.), Václav Skuhravý (Karlovy Vary), Tomáš Netík (Sparta Praha), Radim Vrbata (Mladá Boleslav), Leoš Čermák (Ufa/Rus.), Petr Čajánek (Dynamo Moskva/Rus.), Jaroslav Hlinka (Linköping/Švéd.), Zbyněk Irgl (Jaroslavl/Rus.).

 

Právě se děje

Další zprávy