Jágr: Jsem fit a připraven, na mistrovství světa pojedu

Jiří Šidliák, sid
3. 11. 2008 13:00
Zranění třísla není vážné, hlásí Jágr před Slovenskem

Praha - Dva a půl roku neoblékl reprezentační dres a po olympiádě v Turíně se s národním týmem už rozloučil.

Nyní je ale vše jinak. Jaromír Jágr přesedlal z NHL do ruské KHL a je připraven znovu se bít za Českou republiku. Turnaje Euro Hockey Tour sice vynechá, objevit by se ovšem měl na mistrovství světa ve Švýcarsku. A také na úterní oslavě sta let českého hokeje v O2 Areně.

"Doba se ale  trochu změnila. Při mistrovství světa mi bude 37 let a nikdo nemůže očekávat, že budu dávat v každém zápase gól. Pokud pojedu, tak věřím, že budeme mít dobrý tým a že já budu jeho kvalitní doplněk," řekl Jágr po svém příletu z Omsku před zápasem se Slovenskem.

Čtěte také: Růžička: Jágr má místo jisté. Bude-li fit, pojede na MS

Čeští fanoušci měli obavy, aby v úterý vůbec nastoupil, z Ruska totiž šly zvěsti o jeho zranění třísla. Chmurné představy se ale naštěstí nenaplnily.

Snad pojede na MS i Straka

"Ten problém jsem měl jenom jeden zápas. Hned v dalším jsem hrál a bylo to lepší, věděl jsem, že to není tak hrozné," vysvětlil Jágr serveru tyden.cz

Čtětě také: Hokej oslaví sto let: Skromně s účastí světových legend

Na ledě vysočanské haly se tak v jednom útoku potká s kamarádem Martinem Strakou, po kterého to ale na rozdíl od hvězdy Omsku bude zřejmě poslední zápas v národním týmu.

Jágr ale věří, že kapitán Plzně si své rozhodnutí ještě rozmyslí a na šampionát přeci jen pocestuje.

"Důležitou roli bude v jeho rozhodování hrát manželka, ale podstatné také bude, jak na něho v zápase zareagují lidé. Myslím si, že by ho mohli přesvědčit, aby v národním týmu zůstal. Je to pro nás totiž velice důležitý hráč," uvedl nejlepší Evropan v historii NHL.

 

Právě se děje

Další zprávy