Bez medaile, bez slávy. Jsem naštvaný, říká Voráček

Ondřej Roubínek
3. 1. 2008 13:30
Hvězda českého týmu neuměla výpadek s Ruskem vysvětlit
Jakub Voráček v jedné ze svých neúspěšných akcí ve čtvrtfinále proti Rusku.
Jakub Voráček v jedné ze svých neúspěšných akcí ve čtvrtfinále proti Rusku. | Foto: Ondřej Besperát

Pardubice - "Nevím co říct, nevím proč." To byla nejfrekventovanější odpověď Jakuba Voráčka po nepovedeném čtvrtfinále světového šampionátu hokejistů do dvaceti let.

Češi prohráli s Ruskem 1:4, když svému soupeři stačili pouze v první třetině. Ale i v té vyslali na ruského brankáře Bobrovského pouze čtyři střely. A to přesto, že dvakrát hráli zkrácenou přesilovku pěti proti třem.

"V přesilovce pět na tři bychom určitě měli dát góla," posteskl si Jakub Voráček. Pouhé čtyři střely na kontě svého celku si nedovedla hvězda týmu Halifax Mooseheads kanadské QMJHL vysvětlit.

"Nevím, proč to tak bylo," odvětil Voráček rozmrzele na dotazy novinářů.

"Jsem naštvaný kvůli fanouškům, kteří nás podporovali," omlouval osmnáctiletý útočník své rozpoložení. "Říkali jsme si, že musíme více střílet. Ale nestalo se tak. Musíme si to nechat rozležet v hlavách," uvedl Voráček.

"Nehráli jsme zase tak špatně, rozhodly individuální chyby," hledal příčiny matného vystoupení v zápase o všechno s šesti asistencemi nejproduktivnější český útočník.

"Měli jsme pár šancí, ale žádnou jsme neproměnili. Oni dali gól, a pak se proti nim těžko hraje. Dovolí si i to, co by si jinak nedovolili," popisoval ruskou hru Voráček.

Od začátku prostřední části hry už byl na hřišti prakticky jediný tým. "Do druhé třetiny jsme vstoupili s osmdesátiprocentním nasazením oproti té první," uvědomoval si po zápase jeden z klíčových hráčů českého výběru. Proč?

"Nedokážu povědět," odvětil Jakub Voráček. "Stalo se nám to v každém zápase, prostě jsme odešli," litoval útočník. Týmu nepomohl ani specialista na psychiku, který s hráči pracoval.

"Mysleli jsme si, že to půjde samo," uznávala sedmička letošního draftu NHL.

Zklamané mladíky čeká ve čtvrtek od 18 hodin souboj o páté místo s Finskem, které prohrálo po velkém boji s Kanadou, když ještě ve třetí třetině drželo nerozhodný výsledek.

"Každý zápas na MS je motivace. Jen je škoda, že to bude o páté místo," hlesl po rázném konci medailových nadějí na domácím šampionátu Jakub Voráček.

Zápas sledujte ON-LINE ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy