VIDEO Washington vyřadil obhájce titulu z Bostonu

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
26. 4. 2012 9:00
Boston - Washington 1:2 v prodloužení

Boston - Už podruhé za sebou byl ve Stanleyově poháru vyřazen obhájce titulu už v prvním kole play off NHL. Po Chicagu potkal stejný osud i Boston.

Ten podlehl v rozhodujícím sedmém zápase na svém ledě Washingtonu 1:2 v prodloužení, které v čase 62:57 rozhodl Joel Ward.

Série se navíc zapsala do historie. Ještě nikdy se nestalo, aby všech sedm zápasů skončilo jednobrankovým rozdílem. Čtyři zápasy rozhodlo prodloužení, další dva až předposlední minuta základní hrací doby.

Čtěte také:
VIDEO Ďáblové udolali Floridu a vynutili si sedmý zápas
Frolík se stal šestou posilou národního týmu z NHL

"Bylo to velmi těsné. Neměli bychom být zklamaní tím, co jsme v této sezoně předvedli," uvedl pro server NHL.com obránce a kapitán Bostonu Zdeno Chára.

Washington postoupil do druhého kola především díky výbornému výkonu brankáře Bradena Holtbyho, který se při zdravotních problémech Tomáše Vokouna a Michala Neuvirtha stal jedničkou týmu a svou šanci už nepustil.

Radost hokejistů Washingtonu
Radost hokejistů Washingtonu | Foto: Reuters

"Je to moje první vítězství (série play off) v kariéře. Je to příjemný pocit být součástí oslavy než to z povzdálí sledovat," uvedl Holtby, který zlikvidoval 31 střel soupeře a pochválil ho i brankář soupeře Tim Thomas.

"Skvělá práce, mladíku. Já jsem ale v šoku. Opravdu jsem věřil, že dnes vyhrajeme. Byl jsem pevně přesvědčený, že tohle nebude konec naší cesty," řekl nejužitečnější hráč loňského play off.

Thomas přitom také předvedl výborný výkon, ve třetí minutě prodloužení však nestačil na dorážku Warda, který zakončoval přečíslení po střele osmatřicetiletého veterána týmu Mikeho Knubla.

"Myslím, že nám to zabere několik dní. Na tohle jsme nebyli připraveni," mrzelo útočníka Bostonu Patriceho Bergerona.

Sezona v zámoří tak skončila nejproduktivnějšímu hráči loňského play off Davidu Krejčímu. Vedle Vokouna a Neuvirtha naopak v bojích o Stanley Cup pokračuje i osmatřicetiletý český obránce Roman Hamrlík, který je s téměř pětadvaceti minutami nejvytěžovanějším hráčem týmu.

O soupeři Washingtonu se rozhodne až v noci na pátek, kdy se v sedmém zápase utkají New York Rangers s Ottawou a Florida s New Jersey.

Výsledky:

Boston - Washington 1:2 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)

Branky: 35. Seguin - 12. Hendricks, 63. J. Ward. Střely na branku: 32:27. Diváci: 17.565. Konečný stav série 3:4.

 

Právě se děje

Další zprávy