VIDEO Co nastartovalo Flyers k obratu? Gól z ofsajdu

Sport Sport
12. 4. 2012 19:30
Flyers snížila na 1:3 ze zjevného ofsajdu

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Philadelphia/Praha - Téměř 27 minut měli hokejisté Pittsburghu Penguins naprostou kontrolu nad prvním zápasem 1. kola play off NHL nad Philadelphií Flyers. Jenže stačil jeden sporný gól a na konci duelu bylo vše jinak.

Hokejisté Pittsburghu se ve 27. minutě nadechovali k dalšímu protiútoku do rozhozené obrany rivala z Philadelphie, jenže mladý centr Brayden Schenn se dokázal včas vrátit na vlastní modrou čáru, sebrat kotouč Joe Vitalemu a na první pohled naslepo jej poslat směrem k útočnému pásmu domácích...

Čtěte také:
VIDEO Velký obrat Flyers dokonal vítězným gólem Voráček
Jágr: Miluji hokej, klidně můžu hrát do padesáti
VIDEO Na ledě přistál sumec. Jako reakce na chobotnice

Jenže moc dobře věděl, že v těch místech se právě pohybuje útočný parťák Daniel Briere. Zkušené křídlo druhého útoku Flyers si s pobídkou, obráncem Orpikem i gólmanem Fleurym poradilo výtečně a hosté v tu chvíli snížili na 1:3.

Gól měl ovšem jedno velké "ale". Padl z jasného ofsajdu.

"Všichni to viděli. Ale co se dá dělat? Je to frustrující, ale vedli jsme pořád 3:1," prohlásil po zápase "Tučňák" Graig Adams.

"Všichni se mě na to ptají, ale podle mého názoru to bylo v pořádku," krčil rameny hrdina zápasu Briere, který ve třetí třetině vstřelil i druhý gól vítězů.

Na čí straně je pravda? Podle televizních záběrů padl gól z ofsajdu, nejenže byl Briere skoro půl metru v pásmu v okamžiku, kdy přešel kotouč modrou čáru, podle všeho ani toto pásmo po předešlé útočné akci svého týmu neopustil. Gól tak platit neměl.

Jenže až na poznámku Adamse se domácí ani po gólu ani po zápase na rozhodčí nezlobili. Spíše sami na sebe. Vést 3:0 na nakonec padnout 3:4 v prodloužení, za to jeden neregulérní gól nemůže.

"Ve druhé polovině zápasu jsme vůbec nehráli svou hru," komentoval klidně porážku kouč Pittsburghu Dan Bylsma.

"Ale teď už před sebou máme další zápas, který hrajeme v pátek," dodal. Sám ale moc dobře ví, že jeho svěřenci musí hrát naplno po celých šedesát minut, ne jen předvést špičkovou první třetinu.

Flyers letos patří mezi nejlepší týmy ligy v otáčení výsledků, i s tímto duelem dokázali počtvrté v sezóně vyhrát duel, ve kterém prohrávali o 3 a více branek. Na tým se šesti nováčky v sestavě úctyhodný počin...

 

Právě se děje

Další zprávy