VIDEO Nolan, který na MS mlátil Vůjtka, ukončil kariéru

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
8. 2. 2012 10:45
Nolan skončil skončil, protože nenašel angažmá

Vancouver - Těsně před čtyřicátými narozeninami se rozhodl ukončit kariéru kanadský hokejový bouřlivák Owen Nolan.

Rodák ze severoirského Belfastu, který na sebe vedle řady šarvátek poutal pozornost především svou střeleckou produktivitou, se k tomuto kroku rozhodl, protože se mu nepovedlo v NHL sehnat angažmá.

Olympijský vítěz ze Salt Lake City a zřejmě nejlepší hráč historie San Jose Sharks, kde dlouhou dobu plnil roli kapitána, nehrál od loňského angažmá v Curychu a poté, co se mu nepovedlo získat místo v sestavě Vancouveru, se rozhodl s profesionální kariérou skončit.

"Věděl jsem, že se tento den neodvratně blíží. Je těžké končit, když vaše srdce a mysl chce hrát dál, ale tělo už nemůže a s tím se musím smířit," řekla jednička draftu z roku 1990.

Čtěte také:
Vokoun vynuloval Floridu, hvězdami i Vrbata s Plekancem
VIDEO Malkinova penaltová finta Plekancův gól nepřebila

Nolan hrál v NHL 18 sezon, během nichž odehrál přesně 1200 zápasů. V dresu Québeku, San Jose, Colorada, Toronta, Phoenixu, Calgary a naposledy Minnesoty si připsal 422 gólů a 463 asistencí.

Vedle triumfu na hrách v Salt Lake City získal s kanadskou reprezentací zlato také na MS ve Finsku v roce 1997.

A právě v Helsinkách se zapsal nejvýrazněji do paměti českých fanoušků. Nolan vyprovokoval ve vzájemném zápase hromadnou bitku, když se s dalšími spoluhráči pustil do nejproduktivnějšího hráče českého výběru Vladimíra Vůjtka, který se záhy ocitl na ledě.

Češi tehdy sice zápas vyhráli, bez Vůjtka a dalších třech distancovaných hráčů se však do finále neprobojovali. Kanada poté ve finále porazila Švédy 2:1 na zápasy. 

Připomeňte si hromadnou bitku v zápase Česko - Kanada (zdroj: youtube.com):

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy