VIDEO Neskutečné. Gagner porazil Chicago osmi body

Aleš Vávra Aleš Vávra
3. 2. 2012 9:25
Osm bodů získal naposledy Mario Lemieux v roce 1989
Sam Gagner a jeho radost.
Sam Gagner a jeho radost. | Foto: Reuters

Edmonton - O naprosto mimořádný počin se v nočním utkání zámořské NHL mezi Edmontonem a Chicagem postaral útočník Olejářů Sam Gagner.

Dvaadvacetiletý centr se na vysoké výhře svého týmu 8:4 podílel čtyřmi góly a stejnou porcí gólových asistencí. Získat osm kanadských bodů v jednom zápase se naposledy povedlo legendárnímu Mariovi Lemieux před dlouhými třiadvaceti lety.

Gagner to dokázal jako teprve jedenáctý hráč v historii slavné soutěže (dvanáctý pokud počítáme i výkon Patrika Sundströma z play off 1988).

Čtěte také:

VIDEO Jágr přispěl asistencí k výhře, Pavelec exceloval
Videopřehled osmi a vícebodových hokejistů

Gagner se stal zároveň třetím hráčem v historii Edmontonu, kterému se podobný kousek povedl. Před ním takto zazářili v osmdesátých letech hvězdy Oilers Paul Coffey a Wayne Gretzky.

Gagner: Neznal jsem hranice

"Je to pro mě obrovská čest být ve společnosti takových hráčů, i když je to pouze pro dnešní večer," řekl po utkání skromně Gagner.

Foto: Reuters

"Když se na tyhle hráče podíváte, zjistíte, že nikdy neměli žádné hranice. Dnes večer jsem takhle uvažoval i já, prostě jsem nechtěl zastavit. Velký dík patří mým spoluhráčům. Odvedli skvělou práci," dodal dvaadvacetiletý hokejista.

V Edmontonu se hrál bláznivý zápas. Chicago rychle vedlo 2:0, Oilers ovšem ještě v první třetině skóre otočili. Jestřábi sice vyrovnali na 3:3, ve třetí třetině ovšem dostali tvrdě za vyučenou.

Gagner se ve třetí třetině prosadil hned třikrát a Edmonton poslední část ovládl poměrem 5:1. Kromě Gagnera se bodově prosadili jeho spoluhráči Jordan Eberle a Taylor Hall. Oba zaznamenali gól a tři asistence.

Podívejte se na osm bodů Sama Gagnera z Edmontonu:

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy