VIDEO Ovečkin bojkotuje Utkání hvězd, nahradí jej Neal

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
25. 1. 2012 18:48
Ovečkin nesmí hrát kvůli ataku na Zbyňka Michálka
Foto: Reuters

Washington - Alexander Ovečkin se po třízápasovém trestu, který mu vedení NHL udělila za atak na hlavu českého obránce Zbyňka Michálka, rozhodl k bojkotu víkendového Utkání hvězd.

Nahradí jej druhý nejlepší střelec soutěže James Neal z Pittsburghu. Čtyřiadvacetiletý kanonýr se již v roce 2009 zúčastnil Utkání nadějí NHL.

Kapitán Washingtonu naskočil v nedělním zápase na ledě Pittsburghu u mantinelu na Michálka a zasáhl přitom ramenem jeho hlavu. Disciplinární komise v čele s Brendanem Shanahanem mu vedle herního trestu udělila i pokutu 155 tisíc dolarů.

Šestadvacetiletý křídelník proto bojkot exhibičního zápasu zvolil jako nesouhlas s trestem.

"Tyhle exhibice miluju, ale jsem suspendovaný. Tak proč bych měl hrát? Cítím, že si nezasloužím nastoupit. Není to o tom, co chci. Jsem zkrátka mimo hru do čtvrtého února," uvedl Ovečkin na serveru NHL.com.

Čtěte také:
VIDEO Ovečkin sestřelil Michálka. Nezahraje si 3 utkání
VIDEO Flyers vyhráli i bez Jágra, Voráček skóroval

"Jsem z toho verdiktu zklamaný. Snažil jsem se trefit jeho tělo, ne hlavu. Kdyby stál soupeř rovně a nesklonil se, bylo by všechno ok. Viděl mě, že se blížím a sklonil se. Ano, vyskočil jsem při něm, ale protivníka jsem nezranil. Ani jsem nedostal dvě minuty. Nemyslím, že to bylo na tři zápasy," dodal ruský útočník.

Podívejte se na Ovečkinův zákrok na Michálka (zdroj: youtube.com)

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

V úterním domácím zápase proti Bostonu Ovečkinovi vylepšili špatnou náladu jeho spoluhráči. Capitals nad obhájcem titulu vyhráli 5:3, o což se premiérovým hattrickem v soutěži postaral Washingtonu Mathieu Perreault.

Čtyřiadvacetiletý útočník, který nastoupil v prvním útoku právě místo ruského útočníka, byl vyhlášen první hvězdou zápasu, a proto se hned po jeho skončení chystal odpovídat na dotazy televizního reportéra.

Od střídačky se však k němu přiřítil právě Ovečkin a hodil mu do obličeje ručník plný pěny na holení. Perreault se z tradičního Ovečkinova vtípku dlouho otřepával, po chvíli za ním navíc přišel znovu ruský útočník, aby se mu omluvil.  

Na Ovečkinovu oslavu se podívejte ZDE (zdroj: NHL.com)

 

Právě se děje

Další zprávy