Vokoun dva dny po vystřídání vychytal shutout

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
12. 1. 2012 6:23
Eliáš jako první Čech v sezoně dosáhl na 40 bodů
Foto: Reuters

Pittsburgh - Hlavní hvězdou byl po čtvrtečním utkání NHL proti Pittsburghu Penguins vyhlášen český brankář Washingtonu Capitals a mistr světa z roku 2010 Tomáš Vokoun.

Přesně dva dny poté, co v utkání s Los Angeles inkasoval během dvou třetin čtyři branky a zahanben musel své místo přpustit Michalu Neuvirthovi.

Tentokrát byl ale Vokoun naprosto koncentrovaný. Trápící se Pittsburgh na něj sice vyslal třicet střel, ale český brankář za svá záda nepropustil jedinou. Washington tak nakonec díky brance Jasona Chimery zvítězil fotbalovým skóre 1:0.

Čtěte také:

Michálek se vrací do špičky mezi nejlepšími střelci
VIDEO Skvělý Michálek dvěma góly sestřelil Tučňáky

Capitals se díky dnešnímu vítězství posunuli na osmou příčku Východní konference, naopak Pittsburgh po šesti porážkách v řadě z elitní osmičky zajišťující postup do play off vypadl a nyní je o skóre devátý.

"Když se podíváte do tabulky, tak na tom nejsme zrovna dobře," uvedl po zápase Tomáš Vokoun. "Liga je vyrovnaná, bez ohledu na to s kým hrajete a kde hrajete. My míváme problémy na cizích kluzištích, takže musíme vyhrávat doma."

"Myslím, že jsme zvolili dobrou taktiku, ale Vokoun chytal skvěle," prohlásil útočník Pittsburghu Pascal Dupuis."Měli jsme tři - čtyři šance na vyrovnání, ale prostě jsme mu nemohli dát gól."

Foto: Reuters

V druhém čtvrtečním utkání si již čtyřicátý bod v sezoně připsal jako první Čech Patrik Eliáš, který tak pronikl do top dvacítky produktivity NHL.

Jeho New Jersey Devils porazilo Edmonton Oilers těsně 2:1 a Eliáš pouhou minutu a šest sekund před koncem prodloužení přihrával na vítězný gól Zacha Parise.

Jedinou branku Edmontonu, který se potácí na dně Západní konference, vstřelil Aleš Hemský. Byla to jeho čtvrtá trefa v letošní sezoně.

"Olejáři" zůstávají na třinácté příčce, přičemž na osmé místo ztrácí propastných jedenáct bodů. New Jersey je na Východě šesté.

Výsledky NHL:

Washington - Pittsburgh 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka: 16. Chimera. Brankář Tomáš Vokoun odchytal za Washington celé utkání a ze třiceti střel neinkasoval. Střely na branku: 21:30. Diváci: 18.506.

Edmonton - New Jersey 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky: 49. Hemský - 29. Kovalčuk, 62. Parise (Eliáš). Střely na branku: 23:25. Diváci: 16.839.

 

Právě se děje

Další zprávy