Krejčí čtyřmi body zařídil výhru Bostonu nad Flyers

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
1. 5. 2011 7:53
Boston vede v semifinále konference 1:0
Foto: Reuters

Philadelphia - Hned čtyři branky zařídil v prvním semifinále Východní konference NHL mezi Philadelphií Flyers a Bostonem Bruins český útočník "Medvědů" David Krejčí.

Dva góly sám vstřelil a na další dva nahrál svým spoluhráčům, za což byl vyhlášen první hvězdou utkání, jež Boston nakonec vyhrál 7:3. Bruins, kteří se ve čtvrtfinále trápili sedm zápasů s Montrealem Canadiens, tak v sérii vedou 1:0.

O svém nedělním vítězství rozhodli především ve druhé třetině, kdy si vypracovali tříbrankový náskok. Krejčí přitom ve 36. minutě vstřelil vítěznou branku zápasu.

Čtěte také: Neuvirth a spol. začli sérii s Tampou domácí prohrou

Rodák ze Šternbernka se přitom až dosud v play off příliš neprosazoval: v sedmi zápasech s Canadiens si připsal jediný bod za jednu přesnou trefu.

"Vím, že se mi v prvním kole bodově tolik nedařilo, ale na druhou stranu si také myslím, že moje formace nehrála špatně. Měli jsme spoustu šancí, jen jsme je neproměňovali. To se stává," řekl sám Krejčí k ukončení bodového půstu. "Dnes jsme sehráli dobré utkání, ale jeden zápas play off nedělá."

Nyní se centr Bruins dotáhl v produktivitě českých hráčů na Radima Vrbatu, Tomáše Plekance a Michaela Frolíka. Ti všichni ale již se svými týmy ze Stanley Cupu vypadli.

Nashville srovnal krok s Vancouverem

Vyřazovací část NHL v noci na neděli pokračovala ještě utkáním mezi Vancouverem Canucks a Nashvillem Predators. Stejně jako první vzájemný zápas série byl i tento duel hodně vyrovnaný.

Foto: Reuters

Z triumfu se nakonec radovali "Predátoři", kteří ve druhém prodloužení vstřelili Mattem Halischukem vítěznou branku na 2:1.

Nahville přitom ještě v předposlední minutě prohrával stejně jako v prvním zápase 0:1, ale tentokrát i díky asistenci Martina Erata na gól Ryana Sutera dokázal zápas dovést do prodloužení. 

V něm rozhodl zmíněný Halischuk, jenž při přečíslení tři na dva prostřelil do té doby excelentního Roberta Luonga v brance "Kosatek".

Série se nyní stěhuje do Nashvillu za stavu 1:1.

2. kolo play off NHL:

Východní konference - 1. zápas:

Philadelphia - Boston 3:7 (1:1, 1:4, 1:2)

Branky: 12. Briere, 38. Van Riemsdyk, 54. Richards - 2. a 36. Krejčí, 38. a 55. Marchand, 20. Horton (Krejčí), 23. Recchi, 58. Campbell (Krejčí). Střely na branku: 34:33. Diváci: 19.641.

Západní konference - 2. zápas:

Vancouver - Nashville 1:2 v druhém prodl. (stav série 1:1).

 

Právě se děje

Další zprávy