Boston vyhrál rozhodující sedmý zápas v prodloužení

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
28. 4. 2011 7:40
Boston-Montreal 4:3P (4:3), Pittsburgh-Tampa 0:1 (3:4)
Foto: Reuters

Boston - Hokejisté Bostonu zvítězili v rozhodujícím sedmém zápase 1. kola play off Východní konference NHL nad Montrealem 4:3 v prodloužení, a zajistili si tak postup do semifinále konference proti Philadelphii, s níž se ve stejné fázi utkali i loni.

Vítězný gól Bostonu vstřelil v 66. minutě Nathan Horton.

Posledním postupujícím jsou hokejisté Tampy Bay, kteří rovněž v sedmém zápase zvítězili 1:0 na ledě předloňských vítězů Stanley Cupu z Pittsburghu. O jejich výhře rozhodl ve 26. minutě Sean Bergenheim.

Čtěte také:
Vancouver vyřadil obhájce, Montreal si vynutil 7. duel
VIDEO Lucic z Bostonu ostrým faulem zničil Špačka

Tampa se v druhém semifinále Východní konference utká s jejím vítězem z Washingtonu.

Druhé kolo play off startuje už v noci ze čtvrtku na pátek, kdy vítěz základní části Vancouver hostí v semifinále Západní konference Nashville.

Montrealu nepomohly ani dva body Plekance

Boston, který prohrál úvodní dva zápasy na vlastním ledě a přesto otočil sérii na 3:2 na zápasy, začal ofenzivně a už v 6. minutě se po zásazích Boychucka a Recchiho dostal do dvoubrankového vedení.

Foto: Reuters

Montreal však v 10. minutě snížil, když Weberovi nahrál český obránce Roman Hamrlík. Ve 26. minutě pak vyrovnal jeho krajan Tomáš Plekanec, který v oslabení proměnil samostatný únik z poloviny hřiště.

V 50. minutě převážil misky vah na stranu Bostonu Kelly, v 59. minutě však opět přispěl k vyrovnání Plekanec, když nabíjel obránci Subbanovi.

Velmi vyrovnanou sérii rozhodl v šesté minutě prodloužení Horton, a rozhodl tak o tom, že trojice Plekanec - Hamrlík - Jaroslav Špaček bude k dispozici Aloisi Hadamczikovi k případné nominaci na mistrovství světa na Slovensku. Špaček však sedmý zápas neodehrál kvůli nárazu na mantinel v předchozím utkání.

Naopak obránce Tomáš Kaberle a útočník David Krejčí pokračují v boji o Stanley Cup.

Veterán Roloson předčil střelce Pittsburghu

Gólman Tampy Bay Lightning - Olie Kolzing - během druhého utkání proti New Yorku Rangers.
Gólman Tampy Bay Lightning - Olie Kolzing - během druhého utkání proti New Yorku Rangers. | Foto: Region, Reuters

K dispozici by kouči Hadamczikovi mohl být i obránce Pittsburghu Zbyněk Michálek. Jeho tým totiž nedokázal postoupit, i když vedl už 3:1 na zápasy.

V sedmém duelu on ani jeho spoluhráči nedokázali překonat třiačtyřicetiletého gólmana Dwayna Rolosona, který zneškodnil všech šestatřicet střel.

Jeho protějšek Marc-Andre Fleury nestačil pouze na střelu Seana Bergenheima, díky níž se mohl z postupu radovat i český obránce Pavel Kubina, který s Tampou získal Stanley Cup v roce 2004.

Výsledky:

Boston - Montreal 4:3 v prodl. (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0)
Branky: 4. Boychuk, 6. Recchi, 50. Kelly, 66. Horton - 10. Y. Weber (Hamrlík), 26. Plekanec, 59. Subban (Plekanec). Střely na branku: 34:37. Diváci: 17.565. Konečný stav série: 4:3.

Pittsburgh - Tampa Bay 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka: 26. Bergenheim. Střely na branku: 36:23. Diváci: 18.507. Konečný stav série: 3:4.

 

Právě se děje

Další zprávy