VIDEO Bouřlivák Ruutu po Jágrovi zranil i Erata

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
21. 4. 2011 9:14
Český forvard zápas s Anaheimem nedohrál

Nashville - Pokud by si finský útočník Jarkko Ruutu dělal na hokejku zářez za každý svůj nevybíravý zákrok na protihráče, velice pravděpodobně by mu z jeho herního náčiní brzy mnoho nezbylo.

Vyhlášený bouřlivák se naposledy předvedl ve čtvrtém utkání letošního konferenčního čtvrtfinále mezi Anaheimem Mighty Ducks a Nashvillem Predators. A odnesl to český útočník Martin Erat.

V polovině druhé třetiny si totiž Ruutu na českého hráče počkal a krátce po odehrání puku nic netušícího forvarda Nashvillu sestřelil k ledu.

Čtěte také:

Detroit vyřadil Phoenix, na MS mohou čtyři Češi
Jde do tuhého, Hadamczik vyřadí ještě pět hráčů

Erat, který v letošním play off nasbíral zatím tři body (a v druhém utkání série přišel o čtyři zuby), se poté více než minutu sbíral z ledu a zápas nedohrál. 

I když pak v nařízené přesilovce Nashville srovnal na 2:2, zápas nakonec prohrál 3:6, a stav série tak je vyrovnaný 2:2.

"Nevím co k tomu smím prozradit, ale určitě pro nás bylo špatné, že Erat nemohl hrát," uvedl po zápase bek Nashvillu Ryan Suter s narážkou na zákaz prozrazování zdravotního stavu hráčů během play off. 

Martin Erat.
Martin Erat. | Foto: Reuters

"Celý rok pro nás dřel, byl jedním z našich nejlepších hráčů," dodal Suter. "Byl to hodně nešťastný zákrok."

Samotný finský útočník po zápase prohlásil, že šlo o čistý střet, za který podle něj ani nemělo být nařízeno vyloučení. "Byl to klasický hokejový hit. Ani jsem ho netrefil do hlavy," prohlásil Ruutu.

Českému fanouškovi se každopádně v tu chvíli jistě vybavila podobná situace z olympijských her v Turíně 2006, kde Ruutu u mantinelu rovněž velice tvrdě srazil českou hvězdu Jaromíra Jágra.

Ostatně Ruutu se v NHL podobnými zákroky prezentuje pravidelně. Například v roce 2008 dostal dva zápasy stop za úder loktem na Maxima Lapierra, o rok později si odseděl rovněž dva zápasy za kousnutí Andrewa Peterse.

Tak Ruutu srazil Martina Erata

Tak Ruutu srazil Jaromíra Jágra na OH 2006

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Tak Ruutu pokousal protihráče

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy