Video: Tvrdě sražený hokejista Krejčí má otřes mozku

ČTK ČTK
8. 11. 2010 11:28
Na útočníka Bostonus i počkal T.J. Oshie
Foto: Reuters

Boston - Český hokejový útočník David Krejčí bude minimálně týden chybět Bostonu s otřesem mozku. Čtyřiadvacetiletý centr se zranil v sobotním utkání NHL proti St. Louis, v kterém jej na začátku prodloužení tvrdě srazil T.J. Oshie. Podle prohlášení Bruins čekají Krejčího další vyšetření u klubových lékařů.

Podle deníku Boston Globe klub stanovil základní dobu absence minimálně na týden, jak je při otřesu mozku běžné. Ale návrat českého hráče do sestavy prý může trvat deset až čtrnáct dnů.

Určitě bude Krejčí chybět v tomto týdnu ve středečním utkání proti Pittsburghu, ve čtvrtek s Montrealem a v sobotu s Ottawou. Pokud se nedá dohromady, může v dalším týdnu přijít o další čtyři zápasy s New Jersey, New Yorkem Rangers, Floridou a Los Angeles.

Čtěte také: Oilers díky dvěma asistencím Hemského porazili šampiona

V Boston mají centři na otřes mozku smůlu. Marc Savard jej utrpěl letos v březnu a do nového ročníku stále ještě nezasáhl. Patrice Bergeron po zákroku Randyho Jonese z října 2007 vynechal celou sezonu a trvalo mu dva roky, než se stal opět plnohodnotnou oporou Bostonu.

Krejčí je aktuálně třetí v týmové produktivitě, když nasbíral v 11 zápasech deset bodů za dvě branky a osm asistencí. Při Savardově absenci vedl elitní útok s Nathanem Hortonem a Milanem Lucicem na křídlech.

V NHL má Krejčí celkem na kontě 234 zápasů a 162 bodů za 47 branek a 115 přihrávek. V 27 zápasech play off přidal sedm gólů a 14 asistencí.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy