Vokoun čelil pouze 13 střelám, přesto Florida prohrála

ČTK ČTK
11. 10. 2010 7:30
Edmonton - Florida 3:2
Tomáš Vokoun proti Edmontonu svůj den
Tomáš Vokoun proti Edmontonu svůj den | Foto: Reuters

New York - Hokejisté Edmontonu porazili v nedělním zápase NHL i přes nízkou střeleckou aktivitu Floridu 3:2.

Nejslabší tým minulé sezony tak vyhrál i druhé utkání nového ročníku, přestože na českého gólmana Tomáše Vokouna vyslal za celý zápas pouze 13 střel. Tři z nich ale v druhé třetině skončily v síti, Florida dokázala jen dvakrát snížit zásluhou Martyho Reasonera.

Vokoun většinou bývá velmi zaměstnaný, v posledních třech ročnících na Floridě na něho průměrně šlo přes třicet střel na zápas, což ho řadí mezi nejvytíženější brankáře NHL. V Edmontonu se ale ocitl v nezvyklé situaci a z 13 střel třikrát inkasoval.

"Bohužel se s tím nedalo nic dělat. Jeden gól byla šikovná teč. Další (Jones) ani nevěděl, jak ho dal. A poslední padl po odrazu od brusle. To je pak těžké. Celkově jsme ale odehráli dobrý zápas, byli jsme v něm po celou dobu lepší. Jen jsme neměli štěstí," uvedl Vokoun.

Čtěte také: Boston vrátil Phoenixu porážku, pomohl i Krejčí

Nelíbilo se mu, že rozhodčí uznali gól Shawna Horcoffa na 3:1, který byl nakonec vítěznou brankou.

"Viděl jsem to jasně. Nevím, co jiného by chtěli brát jako gól dosažený kopnutím bruslí. Ale nepřekvapuje mě, že to uznali. Dnes chtějí, aby padalo v hokeji více branek, tak zřejmě počítají všechno," dodal Vokoun.

S českým brankářem souhlasil i trenér Peter DeBoer. "Připadalo mi to jako jasné kopnutí. Interpretaci toho pravidla nerozumím. Nevím, zda musí jít o kopy jako v ragby, aby pak góly neplatily," prohlásil kouč Floridy.

V dalším utkání nedělního programu si Calgary po předchozí porážce 0:4 v Edmontonu udobřilo fanoušky domácím vítězstvím 3:1 nad Los Angeles.

Branky začaly padat až po polovině zápasu, kdy nejdříve otevřel v oslabení skóre domácí Curtis Glencross a na začátku třetí části přidal další zásah veterán Craig Conroy.

I přes snížení hostujícího Dustina Browna si Flames nenechali vzít výhru, kterou zpečetil při závěrečné hře bez brankáře Niklas Hagman.

Výsledky:

Edmonton - Florida 3:2 (0:0, 3:2, 0:0)
Branky:
22. Penner, 26. Jones, 28. Horcoff - 27. a 38. Reasoner. Střely na branku: 13:28. Tomáš Vokoun odchytal za Floridu celé utkání, inkasoval tři góly z 13 střel a úspěšnost zásahů měl 76,92 procenta. Diváci: 16.839.

Calgary - Los Angeles 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky:
32. Glencross, 42. Conroy, 60. Hagman - 55. Brown. Střely na branku: 32:22. Diváci: 19.289.

 

Právě se děje

Další zprávy