Boston vrátil Phoenixu porážku, pomohl i Krejčí

Sport Sport
10. 10. 2010 18:33
Phoenix Coyotes - Boston Bruins 0:3 (0:0,0:2,0:1)
Medvěd Milan Lucic se snaží připravit o puk Kojota Vernona Fiddlera.
Medvěd Milan Lucic se snaží připravit o puk Kojota Vernona Fiddlera. | Foto: Reuters

Praha - Oba týmy, pro které letošní ročník NHL začal v Praze, si do zámoří odvážejí dva body. Boston v odvetě dvojzápasu porazil v pražské O2 Aréně Phoenix 3:0, když při druhé brance si asistenci připsal David Krejčí.

Byl to bezesporu zajímavější zážitek než premiéra slavné NHL před dvěma roky, kdy v Praze ani Rangers, ani Tampa nijak diváky nenadchly. Tentokrát se hrál útočnější hokej a Češi při něm byli vidět.

Čtěte také:

Po sobotní drtivé útočné smršti, kterou Phoenix přehrál Boston, se v neděli role obrátily. Už od počátku zápasu bylo znát z převahy Bruins, jak moc hráči tohoto týmu touží neodjet z Prahy jen s pěknými vzpomínkami na historické město.

Po bezbrankové první třetině načal skóre zápasu v 33. minutě Lucic, kterého poslal do jízdy Horton. Ještě ve druhé třetině na rozdíl dvou branek zvyšoval Horton a byla to branka, při které si bod za asistenci připsal i David Krejčí.

Víko do rakve Coyotes přibouchl ve třetí třetině Seguin, který jel sám na Bryzgalova a z bekhendu poslal puk o tyčku do branky.

Utkání, na které nejdražší lístek stál 7900 korun, zdaleka nebylo vyprodané, přihlíželo mu 12990 diváků, tedy o čtyři tisícovky méně než v sobotu.

 

Právě se děje

Další zprávy